Snap
  • Baby
  • allergie
  • koemelkallergie

Heeft mijn kindje koemelkallergie of ben ik een overbezorgde moeder?

Er werd getwijfeld aan mijn moederschap en dat breekt je.

Het begon toen Luke 4 weken oud was. Ik gaf borstvoeding en gedeeltelijk flesvoeding ernaast. Genoeg melk voor 1 kindje maar niet voor 2. Dus het ging 50/50. Rond de 4e week begonnen de krampen. Waar Ivan krampen had, had Luke extreme krampen en was hij ontroostbaar. Mijn moederhart brak, avond na avond. 

Mijn onderbuikgevoel zei direct, er is meer aan de hand. Ik liet zoveel mogelijk koemelk staan, maar aangezien hij ook flesvoeding kreeg hielp dit niet voldoende. De borstvoeding ben ik gestopt en op eigen initiatief dan maar begonnen met omneo voeding, gedeeltelijk verknipte koemelk. Dit leek beter te gaan, maar na 2 weken waren we terug bij af. Dit was het moment dat we naar de kinderarts zijn gestapt. Ivm corona deden ze zo veel mogelijk telefonisch en zo stuurde ik haar een filmpje van mijn oversture babytje. Ik kreeg als reactie terug: Dit is normaal babygedrag en geen koemelkallergie. Ik was gebroken. Er werd getwijfeld aan mijn moederschap en dat breekt je. Ze schreef omneo nog wel voor om mij als moeder rust te geven. Ik was overbezorgd en moe volgens haar. Ook werd ik naar een poli op de kinderafdeling gestuurd om slaaptraining toe te passen. Voor een baby van nog geen 2 maanden oud. Dit ging zo tegen mijn principes in! Het doet nog pijn nu ik er over schrijf. 

Na lang aandringen is Luke door een andere kinderarts op pepti voeding gezet. Dit is nog meer verknipte koemelk. Hier deed hij het eindelijk goed op! Helaas werden we nog steeds niet geloofd en was het nog puur om mij te ontlasten zoals gezegd werd. Maar we zaten op pepti! En het ging beter met Luke! Dat was alles waard. 

Tot de vaste voeding begon. Maar daar vertel ik later meer over. 

3 jaar geleden

Omgeving is omneo

3 jaar geleden

Jeetje wat heftig, ik werk op een kinderdagverblijf op een babygroep ( al 21 jaar) en omgeving adviseren wij voor als baby,s veel spugen en hele lichte krampjes hebben. Bij verdenking koemelkallergie bij ons adviseren wij gelijk pepti helpt dit na een week nog niet dan over op de nutramigem. Wat ook kan helpen is geitenmelk in poedervorm. Bij ons is de ervaring helaas dat kinderartsen het probleem niet zo zien en ouders aan laten modderen.

3 jaar geleden

Jou moederinstinct is niets minder waard!! Jammer dat ze je niet bemoedigen en bevestigen om daar juist naar te leren luisteren...