Snap
  • Baby
  • baby
  • massage
  • ontspanning
  • aandacht

Heb jij genoeg binding met je baby?

Het is voor een baby belangrijk om genoeg aandacht te krijgen. Bij gebrek aan contact met de ouders kan een baby zelfs lichamelijke en mentale problemen ondervinden. Massage voor de baby is daarom niet alleen goed voor ontspanning en de (kleine) spiertjes los te maken, maar ook goed om connectie te hebben met je kindje.

Uit een Canadees onderzoek is gebleken dat baby’s stress kunnen ervaren wanneer ze te weinig affectie ervaren van hun verzorgers. Bij een klein onderzoek, deden 30 moeders en baby’s mee. De kinderen werden in een autostoel gezet terwijl hun moeders met hen speelden. Daarbij staarden de moeders in perioden van twee minuten boven het hoofd van het kind, ze vertoonden dan geen emoties. Daaruit blijkt dat het niveau van Cortisol hoger was bij kinderen die genegeerd werden. De resultaten suggereren dat de kinderen die genegeerd werden, later vreesden dat dit opnieuw zou gebeuren.

Massage voor je baby

massage voor je baby filmpje 1 >>

massage voor je baby filmpje 2 >>

Massage is een mooie manier om binding met je baby te creëren. Hierboven staan links naar demonstratie filmpjes over hoe je, je baby een massage kunt geven.

Beelden zeggen meer dan woorden, zeggen ze altijd!

11 jaar geleden

Ik zie in filmpje 1 dat de dame tegen de klok in over het buikje gaat... Ik heb geleerd dat je juist met de klok mee moet ivm de darmpjes. Wat is waar?