Snap
  • Baby
  • VSD
  • transpositiegrotevaten
  • hartekind
  • HartjesZorgen
  • Ookgewooneenmoeder

HartjesZorgen en gewoneZorgen

Dat is hoe ik het moederschap tot nu toe ervaar. Anders dan normaal, maar ik ben ook gewoon een moeder, met de gewone zorgen.

Ik ben inmiddels ruim een half jaar moeder. Wat is de tijd voorbij gevlogen! Dat hoor je vaker hè.. ‘Ze worden zo snel groot!’. Dat is ook echt zo. Ik kan me bijna niet herinneren hoe klein K. was. En dat is niet alleen omdat de tijd zo snel gaat. Maar ook omdat hij van zijn 6 maanden op deze wereld er drie in het ziekenhuis heeft gelegen.. 

K. is een hartekindje. Hij is geboren met een VSD, dat is een gat tussen de kamers in het hart. Hij had een transpositie van de grote vaten, waarbij de aorta en de longslagader verwisseld zijn. De longslagader zat ook niet helemaal op de goede plek, die zat ongeveer in het midden van de kamers. En er zat hier en daar wat vernauwing in de longslagader. Een flinke bouwfout dus.. 

We zijn inmiddels 4 operaties, 2 katheterisaties en 3 maanden ziekenhuis verder. K. is nog herstellende van zijn laatste operatie, 6 weken geleden. Dat zou je niet zeggen als je hem ziet. Hij is ontzettend vrolijk en actief! Ons gezinsleven lijkt eindelijk een beetje gewoon te worden. 

Ik schrijf op mijn blog over de grote hartjesZorgen die we in K’s leven altijd zullen blijven houden. Maar ook over alle gewoneZorgen, die er ook bij een hartekindje gewoon bij horen. En ik blik af en toe terug naar momenten in het afgelopen jaar. Om de boel  wat beter te kunnen verwerken en om lezers een beeld te geven van het zorgen voor een hartekindje. 

Tijdens het ziekenhuisCircus was ik nog niet echt toegekomen aan verwerking. Hopelijk is daar vanaf nu wat meer tijd en rust voor. Nou ja, rust.. Onze kleine boy zorgt voor dagvullend entertainment, hihi..!

3 jaar geleden

Ik g je volgen! Nu ruim 34 weken zwanger van zoontje met dezelfde aandoening. Totaal geen idee wat ons te wachten staat