Snap
  • Baby

Hallo krampjes, daar zijn ze weer...

Nino had best wel veel krampjes de eerste weken/maanden van zijn leven. Helaas lijkt Zosja deze krampjes net als Nino ook te hebben.

Wat hebben we toen bij Nino veel dingen uitgeprobeerd. Behalve de krampjes was Nino een voorbeeldige baby. Hij huilde niet veel, sliep goed en al best snel sliep hij ook goed door, at goed en was vrolijk. Alleen de vervelende krampjes zorgde ervoor dat hij niet altijd happy was. We hebben het homeopathische spul Cinababy geprobeerd en de gewone variant Infacol, we hebben uren met hem rondgelopen, hem over zijn buikje geaaid en met zijn benen gefietst, na elke voeding lang geklopt zodat hij zou boeren en ik heb een babymassage cursus met hem gedaan. Echt helpen deed niks maar uiteindelijk is er hij over heen gegroeid.

Bij Zosja is het eigenlijk niet heel anders. Ze is een rustige baby die goed drinkt en niet snel hard huilt maar je merkt dat ze het echt niet fijn vind om op haar rug te liggen, ze piept dan veel en je ziet aan haar hoofdje dat ze echt pijn heeft in haar buik. Zo zielig. We hebben haar dan ook veel vast en moeten haar 's nachts na een voeding vaak echt in slaap wiegen op onze lichamen voordat we haar neer kunnen leggen. Ook bij Zosja zijn we dan al begonnen aan de uitprobeer fase wat zou kunnen helpen maar ik heb er een hard hoofd in. De Cinababy ligt alweer in de la en is ingeruild voor de Infacol. De babymassage cursus nummer twee staat al ingepland maar daar moeten we nog even op wachten omdat ze wel minimaal 6 weken oud moet zijn en verder probeer ik haar gewoon zoveel mogelijk te helpen door met haar beentjes te bewegen, over haar buikje te aaien en haar recht op te houden. 

Morgen komt het consultatiebureau op bezoek en ik ben benieuwd of zij nog een tip hebben die wij over het hoofd hebben gezien. Misschien heeft hier nog iemand een gouden tip, wat deden jullie om de krampjes tegen te gaan?

7 jaar geleden

Misschien naar een osteopaat? Onze oudste had daar ook veel last van en ook nog van haar nekje, omdat ze een sterrenkijkertje was. Zij huilde altijd vanaf de laatste avondvoeding tot een uur of 3 's nachts. Van alles geprobeerd, van borstvoeding naar flesvoeding, speciale flesvoeding, infacol, idd met de beentjes fietsen... Na een paar weken schoot me de tip van een kennis van de zwangerschapsgym door mijn hoofd.. De osteopaat! Wat een zegen! Al verandering na het eerste bezoek. Succes voor jullie.

7 jaar geleden

Ortiflor zegt mij niks, ik ga het eens opzoeken. Ik zou het liefst toch nog een even borstvoeding blijven gebruiken, bij mijn zoontje hielp Hipp voeding erg goed maar dat deed ik dus pas toen ik sowieso op de flesvoeding zat bij Zosja wil ik liever nu nog niet op flesvoeding overgaan maar als ik het doe ga ik dit keer direct op Hipp over en sla ik de testfase van huismerken en nutrilon lekker over. :)

7 jaar geleden

Helaas vind Zosja die houding niks, ook Nino vond die houding niet geweldig. Helaas, fietsen doe ik nu ook nog niet echt, je merkt dat haar beentjes nog niet echt mee willen bewegen en dat moet je geloof ik niet willen forceren. Bij mijn zoontje deed ik dat dan ook vooral toen hij ietsje ouder was. Dank je wel voor je tips!

7 jaar geleden

Mijn beide zoontjes vonden het heerlijk als ik ze met hun buikje op mijn arm legde (zodat ze richting de grond kijken) en ik dan met ze rondliep. Dan blijft het buikje lekker warm door je arm en worden ze in een comfortabele pose getroost. Ook kun je met je vrije hand dan makkelijk tegendruk tegen de voetjes geven als er toch een krampje komt. Fietsen kun je volgens mij trouwens beter niet doen in het begin; ik deed dat ook maar kreeg te horen dat het slecht is voor de heupjes. Succes!