Snap
  • Baby
  • Moederhart
  • heupdysplasie
  • #spreidbroek
  • 5maandenoud

H E U P D Y S P L A S I E

5 weken geleden kreeg ik een doorverwijzing van het cb om een echo te laten maken van Quinty haar heupjes.

Dit werd uit voorzorg gedaan omdat ik zelf als baby ook heupdysplasie had. Ik kreeg hiervoor een spreidbroekje van gips.

Het is nu overduidelijk dat het erfelijk bepaald is omdat ook mijn half zusje heupdysplasie had en een spreidbroekje kreeg.

4 weken geleden bij de echo kreeg ik te horen dan Quinty een milde dysplasie had. Haar rechter heupje was niet helemaal goed gevormd. Dmv oefeningen 4 weken lang hoopte wij op resultaat… maar helaas.

Gisteren opnieuw een echo en helaas geen verbetering. De dokter zei; we gaan starten met de procedure, we gaan naar de gipskamer en daar gaan mijn collega’s een harnasje aanmeten.

Ik weet dat het niet mijn schuld is en ik weet ook dat het erfelijk is.. maar jeetje mijn hart brak toen ik mijn meisje zo zag liggen. Ze gaat er super goed mee om en voor mij is het denk ik lastiger.

Ik hoop dat het snel gaat werken, maar met een beetje pech moet ze 5 maanden lang deze harnas dragen dag en nacht.

Uiteindelijk komt alles goed en ze is kern gezond.. maar toch voelde ik mij ontzettend verdrietig.

Het is toch mijn kleine meisje💜

2 jaar geleden

Eigenlijk is dit ons nooit verteld😅 ze heeft de pavlik bandage nu bijna 12 weken. 8 februari krijgt ze weer een nieuwe echo en ik hoop zo dat het dan klaar is. Dan kan ze zichzelf zo gaan ontwikkelen.

2 jaar geleden

Mag ik vragen hoeveel de afwijking was ? Mijn dochtertje zit nu op 55 en het moet 60 zijn. Nu 6 weken afwachten en dan een nieuwe echo. In de hoop dat het is verbeterd.