Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Groentehapje

Onze kleine meid krijgt al een ruime maand fruithapjes aangeboden. En dit vindt ze heerlijk. Ze geniet met volle teugen van de appel, banaan, peer en de meloen. Nu wilde wij ook eens gaan beginnen met de groentehapjes.

Dus gisteren was ze bij oma en mocht ze voor het eerst bloemkool gaan proberen. Dat gingen wij namelijk ook eten. Oma had de bloemkool helemaal fijn gemaakt, zodat ze het makkelijk kon eten. Maar het ging niet echt van harte. Ze heeft twee hapjes gehad en begon bijna te kokhalzen.

Dus vandaag maar begonnen met wortel, dit is wat zoeter. Alleen hebben we het wel vanuit een potje klaar gemaakt. Ik had maar de helft van het potje klaar gemaakt. Maar onze kleine meid vond het heerlijk en wilde eigenlijk nog wel meer. Ze heeft ervan genoten en volgens mij vond ze dit wel lekker. Over een paar dagen nog maar eens de bloemkool proberen. Eens kijken of ze het dan wel lust. En over een tijdje gaan we het toch weer een keer proberen met verse groenten...

11 jaar geleden

ik gebruik de babycook, gewoon aangeschaft via marktplaats. zodat ik toch vers kan geven! ik ben gister begonnen met broccoli en de rest al gepureerd in ijsblokjes houder de vrieser in! zo altijd vers in huis en je kan er uit halen wat nodig is, met 20 seconden is 1 blokje al ontdooid in de magnetron! en in de vriezer kan je groente en fruit op die manier 6 weken bewaren!

11 jaar geleden

Tip: wortel, zoete paprika en een klein beetje bloemkool koken. In de blender en smullen maar. Denvy heeft op deze wijze bloemkool leren eten en smult er nu van.

11 jaar geleden

Ik maak al het eten van Suzannah zelf maar ik gebruik voor de groente ook vaak een potje hoor. Ik heb gelezen dat dit net zo goed als de verse groente en het is wel zo prakties. Ik maakt het vaak pas plaat als ze bijna gaat eten om het zo vers mogelijk te kunnen geven. wij hebben een avent stoomkoker en blender in een en ik kan hem iedereen aan raden :D