Snap

Goedkoop de babykamer inrichten.

Ben je zwanger en maak je je zorgen over de kosten voor de babykamer? Heel begrijpelijk, het inrichten van een babykamer is niet goedkoop. Zeker wanneer het om een eerste kindje gaat moet er veel worden aangeschaft.

Toch kun je heel veel kosten besparen door goed om je heen te kijken en na te denken over wat je echt nodig hebt en wat alleen maar voor de sier is. Zo kun je een heleboel geld besparen door de meubeltjes op marktplaats te kopen. Of vraag eens rond in de familie en bij vrienden. Wie hebben er nog spulletjes staan die ze niet meer gebruiken? Soms is er geen of weinig geld in een gezin, maar wel tijd. Dan kun je erover nadenken om meubels zelf te schilderen. Zo hebben we een voorbeeld van een prachtige oude buffetkast, hier geschilderd in lichtroze krijtverf. Hier zit nog glas in de ramen, maar als je een hele oude kast hebt waar het glas van kapot is kun je er ook over denken om kippengaas tegen de achterkant te nieten. Het lijkt vreemd, maar dit ziet er heel grappig uit. Voordeel is dat je er de leukste dingen aan kunt hangen. Je knoopt deurhangers en slingers makkelijk aan het gaas vast. Op marktplaats worden vaak restjes behang aangeboden, kijk eens goed naar de advertenties en knip mooie behangfiguren. Je plakt deze op de effen geschilderde wand en creëert zo een leuk tafereeltje op de muur.

Een oude houten stoel heb je zo op de kop getikt voor onder de 10 euro, geef deze een mooi kleurtje en je hebt een fijne stoel om je kindje in te voeden. Babykamer accessoires kunnen heel veel geld kosten, maar als je goed om je heen kijkt zijn er ook producten te krijgen voor minder. Zo hebben we leuke nachtlampjes voor € 7,95 en prachtige posters die je aan de muur kunt hangen als muurdecoratie. Plak de posters op de muur met masking tape voor een grappig effect.

Kijk ook eens bij Hippe Kamer enZo voor leuke tips op het gebied van kinderkamer inrichting en accessoires. Heb je zelf nog goede bespaartips voor het inrichten van de babykamer? Laat het ons weten, we zijn heel benieuwd.

9 jaar geleden

zegt:Dat behang bfljit mooi he! Mijn bijna 2-jarige heeft er helaas deze week een groot gat in gescheurd.( Nee, nee,mama boos,Elcke tout) hoorde ik nog een uur daarna door de babyfoon :.)Ik ben me gek aan het denken hoe ik het kan wegmoffelen. Als je nog een goed idee hebt!