Snap

Goed geregeld.

Ik ben nu al weer zo'n week of 6-7 aan het werk na mijn zwangerschapsverlof. Zo tegen het einde van mijn verlof kreeg het af en toe erg benauwd over de opvang van de kinderen en dan met name de opvang van onze jongste dochter Danee. Ik had het er erg moeilijk mee dat ik weer moest gaan werken.

 De oudste 2 zitten allebij al op de basisschool dus dat was iets makkelijker. Voorheen gingen ze altijd naar mijn schoonouders als ik aan het werk was. Dat was op op dat moment ook ideaal geregeld. Ik werkte voorheen 2 hele dagen (16uur).

De laatste tijd is mijn schoonmoeder wat aan het sukkelen met haar gezondheid en wil ik hun niet meer te veel belasten met de opvang van de kinderen. En ook heb ik af en toe moeite met hun "goed bedoelde adviezen" . Tijd dus om even het een en ander om te gooien wat werk en opvang betreft.

Nu heb heb ik dus ouderschapsverlof opgenomen... heerlijk! 8 uurtjes werken per week  en ook nog eens op tijden dat mijn man thuis is. Geen zorgen meer voor mij dus over de opvang van de kindjes. Ik ga nu naar mijn werk zonder benauwende gevoelens!

Ik zeg... Goed geregeld!

9 jaar geleden

Dat heb je inderdaad goed geregeld. Je moet een goed gevoel hebben over de opvang van je kind(eren) anders wordt je er doodongelukkig van. Die ouderschapsverlof is ideaal! Ik werkte zelf eerst 30 per week en ben 1 dag minder gaan werken (ouderschapsverlof). Helaas kan ik het me financieel niet permitteren om meer op te nemen, maar dit is al heerlijk. Geniet er fijn van!

9 jaar geleden

Inderdaad goed geregeld. Ouderschapsverlof is echt een uitkomst. Zo kun je straks weer meer gaan werken als de kinderen allemaal naar school (of peuterspeelzaal) gaan.

9 jaar geleden

Goed gevoel,he! Mijn ouderschapsverlof is helaas bijna op. De balans tussen werk-gezin vind ik ook heel belangrijk. Zie mijn blog: http://www.mamaplaats.nl/blog/mama/voor-mama/werken-thuisblijven-mama/de-balans-tussen-werk-en-gezin/

9 jaar geleden

ja ik neem nu het ouderschapsverlof op van de oudste en over een jaar kijken we hoe de situatie dan is, maar in principe neem ik alles nu in een keer op. dus lekker 3 jaar extra veel thuis bij de kinderen.