Snap
  • Baby

Goed bedoelde adviezen

Een beetje huiverig voor reacties, ben ik nu baldadig, slecht humeur. Nee! ik ben het beu, maar eigelijk ook wel een beetje radeloos :(

Goed bedoelde adviezen

Allemaal lezen we er over in boeken. Zodra we zwanger zijn, in de gratis bladen die om je oren geslingerd worden, zodra je bevallen bent dan komen de goedbedoelde adviezen. Ze maken je onzeker, je gaat twijfelen of je irriteert je er mateloos aan. Maar je komt er gewoon niet onderuit, je krijgt ze er gratis bij. Valt er echt niets aan te doen?

Nee! Vraag je er niet om, je vraagt immers geen advies aan de klant die achter jou bij de kassa staan te wachten. Je krijgt hem gratis en voor niets.Lucht je hart bij familie of vrienden.. dan krijg je ze ook.

Ja mijn kind huilt. Weet jij het beter nou kijk maar eens mee. Geloof nou gewoon wat ik zeg. Ik ben geen paranoïde moeder die op elk geluidje reageert. Ik ben een nuchtere jonge vrouw die haar kind opvoed. Inmiddels ruim 6 maanden lang. Vanaf twee maanden begon het gedonder, er werd niet meer geslapen. Dochter lief besloot dat het veel fijner was bij papa en mama.

Iets wat ik heel goed kan begrijpen want wij zijn toch ook gewoon de liefste en leukste.

Nee even zonder gein, wij vinden het ook fijn om in gezelschap te zijn we zijn en blijven groepsdieren. Ik kon het zo goed begrijpen. Tijdens het prille moederschap las ik veel over natuurlijk ouderschap. Geweldig vind ik dat.

Lekker ongedwongen voor je kindje zorgen. Laten huilen is echt nergens voor nodig, het veroorzaakt een hoop stres. Borstvoeding op verzoek, heerlijk wij bepalen toch ook wanneer wij willen eten dus waarom mijn dochter niet. Ja natuurlijk ouderschap dat is het helemaal. Vrolijk vertelde ik het aan mijn familie waarop ik de verhalen over vroeger om mijn oren kreeg.

Oh ja vroeger toen alles beter was, kinderen lekker laten huilen. Oordoppen indoen en gewoon gaan slapen, op verzoek voeden nee om de 4 uur, en kom niet eerder want dan heb je maar lekker honger.

Vroeger toen de kindjes eerst lekker gewassen en aangekleed werden en daarna pas bij mama mochten liggen. Al die goede gehechte kindjes. Nou we zullen zien of dat vroeger wel zo goed is als men beweerd. Kijk naar alle mensen met hechtstoornissen. Hoeveel ouderen zijn eenzaam. Niet dat ik dat goed praat hoor. Ik vind het schandalig het blijven je ouders, of ze moeten echt iets heel ergs gedaan hebben.

Nu het moreel van dit verhaal. Dochter lief slaapt s'avonds dus niet. Het begon met een uurtje, soms een hele avond. Oh wat waren deze avonden ons dierbaar. Even die goede film kijken lekker knus op de bank met mijn man. We hebben alles al geprobeerd, zelfs het consultatiebureau begrijpt het niet. En dat is toch heel wat.

En iedereen om ons heen weet waardoor het komt.

De borstvoeding.... ja hoor zo heerlijk achterhaald dochter lief hangt echt niet de hele avond aan mijn tiet hoor.

Gewoon lekker laten huilen.... Nou ik wil jou wel eens zien met je moederinstinct als je kindje zo intens verdrietig is. Dit is geen boosheid dit is een schreeuw om veiligheid. Sorry hoor maar als jij verdrietig bent en je niet veilig voelt dan kruip je toch ook graag bij iemand waar je je veilig bij voelt (uitzonderingen daar gelaten)

Oh en deze nog... Het komt door de draagdoek. Nou die details zal ik je maar besparen. Ieder zijn ding. Hier doet hij wonderen.

Amen...

9 jaar geleden

Weet je wat je MOET doen........... Weet je wat je MOET doen......... Weet je wat je MOET doen. Na een paar maanden dacht ik alleen nog maar na dit soort goed bedoelde adviezen; Je moet je bek houden! Met andere woorden; heel herkenbaar.

9 jaar geleden

Zo herkenbaar! Hier precies hetzelfde verhaal... en wat hakken die slapeloze nachten er enorm in! En dan moet je ook nog al die ongevraagde adviezen horen terwijl je al van alles hebt geprobeerd en er ECHT niet in gelooft dat het goed kan zijn om een baby te laten huilen! Maar ja, iedereen schijnt je kind beter te kennen dan jezelf #not... heel veel sterkte voor ons ;)

9 jaar geleden

zo herkenbaar!! Ik kan mijn dochtertje ook niet laten huilen snachts! overdag is t vaak dat ze iets niet mag of gewoon aandacht wil maar ik weet dat ze snachts echt ergens mee zit als ze wakker word. lijkt of ze naar droomt ofzo. neem haar dan lekker bij me maar krijg daar ook zoveel negatieve reacties op! maar als ik bang ben of verdrietig wil ik ook getroost worden laat staan een kindje die nog niet alles begrijpt! gewoon lekker op je moeder gevoel afgaan!

9 jaar geleden

Ik begrijp je helemaal! Ken het van onze dochter. Nu inmiddels 14 maanden maar o o wat hebben wij weinig geslapen het eerste jaar. Eerst had ze het KISS Syndroom na de bevalling. Voordat je daar eenmaal achter bent...ben je 5 maanden verder En vanaf 7 maanden wilde ze alleen nog staan of op papa's of mama's borst, Inderdaad ook borstvoeding en draagzak zouden de oorzaak kunnen zijn! O slaapt ze bij jullie in bed nu? Nooit doen! Vreselijk gewoon. Uiteindelijk net voor haar eerste verjaardag hebben we toch cold turkey haar in haar eigen bed gelegd.... gevolg eerst even flink brullen... en wel af en toe wakker... maar het was voornamelijk mama die in tranen was zonder dochter dicht bij haar! Ik wil er maar 1 ding over zeggen! Iedere moeder weet het beter, maar dit geldt maar voor haar eigen kinderen. Ik weet inmiddels wat het beste is voor mijn dochter, ík, háár moeder! Jij weet wat het beste voor jou dochter is, en daar moet je naar luisteren! Naar dat gevoel.