Snap
  • baarmoederontsteking
  • Ziekenhuisbevalling
  • #mama#angst#verlies#pijn#nachtmerrie

Ging het hier al mis?

Was dit het voorteken? Ging het hier al mis? Had ik meer moeten doen?

De meest charmante foto is het niet maar dit was realiteit. Dit was de situatie waarvan ik nu denk, was dit het begin? Ging het hier al mis? 

Volg je mij al op Instagram? Of lees meer op mijn eigen blog.

Niet de eerste keer

Het was niet de eerste keer dat ik er zo bij lag in het ziekenhuis die zwangerschap. Vaker had ik ineens twijfels of ik haar wel goed voelde en dus hop, naar het ziekenhuis aan de monitor. Gelukkig altijd vals alarm. Maar deze keer was het toch menens. Al dagen verloor ik vocht. Ik dacht dat het verdund slijm was en melde dit ook pas bij de wekelijkse controle. De verloskundige deed toch een test voor vruchtwater maar deze was negatief. Omdat ik nog maar een week moest besloot ze toch uit voorzorg mij door te sturen en dit in het ziekenhuis te testen. Liever een extra check dan niet want dit kon gevaarlijk zijn. En daar lag ik dan. Toch wel vol spanning. Er werd mij verteld dat als de test positief was ik binnen 48 uur moest bevallen. Vol spanning lag ik te wachten op de uitslag. We bespraken samen de mogelijkheden en keken elkaar aan. Zou ze dan al eerder komen? Mogen we haar straks dan al ontmoeten? Ik moest officieel, tot uitgerekende datum, nog 3 dagen dus het was veilig om haar ter wereld te brengen. 

De deur ging open, mijn lijf vulde zich met spanning. Zou ik mijn dochter al gaan ontmoeten? Zou ik het hier moeten doen?

Daar was de verpleegkundige. Negatief. De test was negatief. Ik mocht weer naar huis en wachten tot ze zichzelf aan diende. Ergens heel blij maar ook teleurgesteld dat we niet al onze kleine meid mochten ontmoeten. De dagen verstreken en na een volle week was daar dan eindelijk onze dochter. Het geluk kon niet op. De bevalling ging voorspoedig en eindige uiteindelijk, voor de zekerheid, in het ziekenhuis. Na een nachtje mochten we thuis gaan genieten. Ik vond de dagen zwaar, mijn lijf deed onwijs zeer en was niet echt mobiel. Maar dat er op dag 5 een nachtmerrie begon had niemand verwacht. 

Het was een nachtmerrie

Hoe ik mijn 4de trimester overleefde lees je op mijn eigen blog.


Ik werd ziek, snel ziek. En met snel bedoel ik binnen een uur. Zo ziek dat ik naar het ziekenhuis moest. Ik had baarmoederontsteking. En zo werd mijn kraamweek ineens een nachtmerrie. Had ik dit kunnen weten toen er werd vermoed dat er vruchtwater lekte? Had ik om meer testen moeten vragen? 


Hoe ik dit door stond lees je de volgende keer.