Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Gewoon Zo Leuk

 

Het woord hobby is afkomstig uit het engels, waar het dezelfde betekenis heeft, maar het is ook een soort kleine, snel vliegende valk met smalle vleugels en een klein paard of pony. De huidige betekenis van het woord is vrijwel zeker afkomstig van deze laatste twee dieren, die voor vrijetijdsamusement (valkenjacht, plezierrijden) gebruikt werden. Een andere verklaring is dat het komt van hobbelpaard (Engels: hobby horse). Het berijden van een hobbelpaard (of: schommelpaard) was een favoriet tijdverdrijf. Onder een hobby wordt in het algemeen een ontspannende activiteit verstaan die men in zijn vrije tijd uitoefent en die men graag doet. Hobby's worden uitgeoefend uit interesse en voor het plezier, niet als betaald werk. Het praktiseren van een hobby kan leiden tot een aanzienlijke kennis, ervaring en vaardigheid. Persoonlijke voldoening staat echter voorop. Het beoefenen van een hobby kan een kalmerend en therapeutisch effect hebben. Een hobby kan ook uit de hand lopen en een obsessie vormen. (Bron: Wikipedia.nl)

Sinds kort ben ik in mijn vrije tijd aan het haken en breien, dat kan je zeker een hobby noemen. Ik ervaar het als ontspannend, beoefen het in mijn vrije tijd en doe het voor mijn plezier. Persoonlijke voldoening staat inderdaad voorop, regelmatig vraag ik mijn man of dochter wat ze tot dusver van het gemaakte vinden. Als het af is ben ik super trots dat ik iets gemaakt heb (haha, ik lijk wel een klein kind).

Ik wil niet alles wat ik maak zelf houden, mijn huis zou te klein worden ;-), dus maak ik bijvoorbeeld ook kraamcadeautjes. Om mijn hobby te kunnen blijven betalen zou het ook fijn zijn om dingen te gaan verkopen, zeg nou zelf, hoe leuk zijn zelfgemaakte knuffels, dekens en speelgoed. Neem eens contact met me op als je wensen hebt J

Ik heb een facebookpagina aangemaakt met wat ik gemaakt heb en zal daar nieuwe dingen bij blijven zetten (ik ben immers net pas begonnen en heb nog zoveel ideeën en zin om nieuwe dingen te maken). Neem jij er ook eens een kijkje? Als je mijn pagina ‘leuk vindt’, dat blijf je op de hoogte J.  Dan kan je me ook waarschuwen als het een obsessie wordt, want volgens Wikipedia moet ik daar alert op zijn…

  https://www.facebook.com/pages/Gewoon-zo-leuk/504470296266234?ref=hl

 

 

 

 

 
10 jaar geleden

hahaha leuk, ik ben heel creabea in mn geest maar mijn fijne motoriek is nooit echt goed ontwikkeld dus in de uitvoering valt het altijd tegen, scheef uitgeknipt, niet recht getekend enzv. dus hobbien doe ik soms als ik daar een bui voor heb en vooral niet te moeilijk. haken en breien lukt me wel maar dan heel veel sjaaltjes, breien kan ik trouwens ook niet de eerste lijn op de naald brengen :)

10 jaar geleden

Ik ben ook sinds kort heel veel aan het hobby-en Zoooo leuk om te doen :D Bleien en haken is het makkelijkste al je twee stuifjes hebt lopen ;-)

10 jaar geleden

Ha joyce, ik ben erbij hoor! Ziet er goed uit. Vind je dekens erg mooi, was naar zoiets op zoek toen ik zwanger was van sofia, zal ik zeker onthouden als kraamcadeau!

10 jaar geleden

Ziet er super LEUK uit! Veel succes.