Snap
  • Baby
  • mamaplaats
  • gelukkig
  • #zwanger
  • Daddy
  • mommy
  • to
  • be

Gepland zwanger , ehhh en nu ?

Ik was 22  toen ik Jordy leerde kennen, hij was destijds 19 jaar. Dit had ik me nooit kunnen voorstellen na onze eerste date. Want was moest ik nou met zo’n jonkie? 19, dat klonk nog zo puberaal. Hij had dit achteraf gezien nog even geheim willen houden. Achteraf denk ik: wat stelt die 3 jaar verschil nou voor? 

Nou, op het moment dat onze relatie serieus werd en ik hem op de hoogte bracht van mijn rammelende eierstok syndroom trok hij toch een beetje wit weg. Ik kwam waarschijnlijk over als een of andere engerd die hij direct moest bezwangeren. Dit was natuurlijk niet het geval, maar hij moest wel op de hoogte zijn van mijn kinderwens in de toekomst. 

Ik woonde toen nog bij mijn ouders in Almere en hij bij zijn moeder in Bilthoven. 2 jaar later hadden we ons eerste eigen huurhuisje hier in Almere, want ik zag het niet echt zitten om te vertrekken naar Utrecht. (En dan durft hij de discussie nog wel eens aan te gaan over wie de broek aan heeft in onze relatie ?). Na iets meer dan een jaar op ons plekje (die achteraf niet zo ideaal bleek) besloten we te stoppen met de pil. Want ja, mijn eierstokken begonnen steeds meer op het nationaal orkest te lijken, en ik was ondertussen 25 geworden. 

Ik vond dat toch wel een mooie leeftijd om Mama te worden. Nou weet ik uit mijn omgeving dat zwanger zijn helaas niet altijd zo vanzelfsprekend is, daarom besloten we dat we het nu een mooie tijd vonden om te proberen Papa en Mama te worden. Ik had mijn vriend wijs gemaakt dat het echt nog wel 1 à 2 jaar kon duren, dus dat hij nog zat tijd had om zich mentaal voor te bereiden. Want hij was ondertussen pas 22. En we weten allemaal dat jongens toch lichtelijk achterlopen op sommige vlakken. Niet wetende dat ik 5 maanden later al zwanger zou zijn ??. 

We woonden net een maand in ons nieuwe koophuis, en 2 dagen na de housewarming voelde ik me een beetje apart. Toch maar een testje gedaan, maar deze zou vast negatief uit vallen dacht ik toen. Ze waren die afgelopen maanden ook niet positief, dus waarom nu wel? (En ja hoor ik heb echt wel seksuele voorlichting gehad). Over het staafje heen geplast, waar ik overigens echt niet handig in ben en me nog steeds afvraag hoe vrouwen dit überhaupt uitvoeren zonder een groot waterballet te creëren?! Nog even op mijn gemak de katten eten gegeven, en toen ik na een paar minuten weer terugkwam in de badkamer zag ik 2 streepjes. Huh? 2 streepjes? Zwanger? Nee, ik had de test vast te lang laten liggen, maakte ik mezelf wijs. 

Ik stond een beetje hulpeloos met de test in me handen en dacht: wat nu? Hetgeen waar ik al die tijd over gedroomd had, zou dat dan nu echt werkelijkheid worden? Ik raakte lichtelijk in paniek. Maar ik dacht: neeeee dit kan niet, dit is een test van de action. De uitslag zou vast niet kloppen. Dus nog maar een test gedaan, en ja hoor binnen een paar seconden stonden er echt 2 streepjes op. Vriendlief was op dat moment aan het werk en zou pas eind van de middag thuis komen, het was op dat moment ochtend en ik wist nu al dat deze dag oneindig lang zou duren. 

Allerlei gedachtes schoten er door mijn hoofd en ik besloot Google maar te raadplegen. Want tja, waar zouden we zijn zonder Google? Ik typte 'zwange'r in en natuurlijk komen daar zo’n 80.000 sites naar voren waar alles over het fenomeen zwanger zijn te vinden is. Ik heb zo de hele dag doorgebracht op al die websites en voelde mij zo langzamerhand Nikkipedia. Ik werd steeds gelukkiger en verliefder op het idee dat er een inimini mensje in mij groeide, en was me er ook zeker van bewust dat we zo gezegend waren dat het zo snel gelukt was. Ondertussen had ik me even los kunnen maken van mijn telefoon om iets te kopen waarmee ik dit nieuws bekend kon maken aan de papa to be. Hoe dit verder ging en hoe mijn zwangerschap verder verliep vertel ik in mijn volgende blog.

Veel liefs,

Nikki

4 jaar geleden

Dankjewel voor je reactie ?! Mijn instagram is www.instagram.com/xnikkik

4 jaar geleden

Zo leuk geschreven en oooo zo herkenbaar! Heb je insta? Zou je graag volgen ?

4 jaar geleden

Dankjewel voor je leuke reactie. Bedankt voor de tip, zal hem onthouden ? ? . En leuk dat je mijn andere blogs ook gaat lezen.

4 jaar geleden

hahaha zo voelde het echt ?