Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Gelukkig is die van mij lekker rustig

Wij hebben een prachtig meisje, lief, mooi, vrolijk... Maar met een eigen willetje en een aardig stemgeluid vooral als ze moe is. Ze wil niet slapen,maar kan haar ogen bijna niet open houden dus gaat ze huilen. Niet als ze alleen met mijn partner of mij is, maar als er visite is of we zijn ergens op visite zit ze zichzelf gigantisch in de weg.

In het begin vond ik het erg moeilijk als ze huilde, werd er nerveus van, wilde haar kostte wat het kost stil krijgen. Nu ben ik er wat relaxter in geworden, ik probeer haar wel te troosten, maar raak zelf niet in paniek als het niet in 1 tel lukt.

Waar ik me wél heel erg aan stoor,waar ik nerveus van word en waar ik misschien veel te emotioneel op reageer is als er mensen zijn die zich ermee gaan bemoeien; "Doet ze dit wel vaker? Wat is er aan de hand? Is ze moe? Heeft ze pijn? Huilt ze elke dag zoveel?" En zelfs mensen die zeggen; "Geef haar maar even,ik krijg haar wel rustig." Waar haal je het idee vandaan??? Als ik mijn eigen kind niet gelijk stil krijg waar haal jij dan als vreemde het bizarre lef vandaan om ervan uit te gaan dat ik het niet goed doe en jij het wel kunt?!

Bijna nog erger zijn de mensen die niet direct iets zeggen tegen mij als ik met haar bezig ben,maar heel demonstratief gaan kijken, elkaar aanstoten en het ergste van alles vind ik de mensen die op wonderbaarlijke wijze zijn vergeten dat hun lieve kindjes (die nu al wat groter zijn) vroeger ook huilden als ze het niet naar hun zin hadden. Moeders,zussen, tantes of wat dan ook die het presteren om te zeggen tegen een eventuele andere baby die aanwezig is; "Wat ben jij toch lief en rustig!" Of tegen een ander vertellen hoe rustig en lief hun kindje is...

Ik zou wel willen gillen dat ons kindje niets mankeert, dat ze net zo lief is, vrolijk en gelukkig maar dat ze gewoon wat langer nodig heeft om te acclimatiseren of om in slaap te vallen in gezelschap. Maar dat doe ik niet, ik zit thuis te huilen op de bank omdat ondanks mijn stoere praat,mijn nonchalante voorkomen en mijn ogenschijnlijk rustige mening over deze mensen, het toch verdomd veel zeer doet als mensen iets zeggen of denken over je kind...

10 jaar geleden

Dat is ook niet leuk en op dat commentaar zit je ook niet te wachten. Elk kind is anders en die van jou wilt niet slapen als het gezellig is. Logisch toch maar ja ze is wel moe. wat resulteert in huilen. Niemand weet beter wat jou kindje nodig heeft dan jij. Jij bent haar moeder, haar beste troost. Het is alsof je een bord op je kop krijgt met "ongewenst advies gevraagd"als je moeder wordt. Iedereen bemoeit zich ermee en weet het beter. Geloof me dat weten ze niet, jij weet het beter. En daar moet je in blijven geloven. Jij kent je meisje. Jij ziet haar elke dag. En ik vind het een plaatje om te zien. Het lijkt me een heerlijk meisje die gek is op aandacht.

10 jaar geleden

Bedankt!!Daar groeit mijn toch al zo trotse moederhart weer van! Het zal idd vast goed bedoeld zijn,maar het komt niet zo over. Plus het feit dat het mijn eerste kindje is,dus heel zeker van mezelf ben ik ook nog niet (ben pas 5 maanden mama) dus alle blikken, opmerkingen,vragen en bemoeienissen maken me gewoon onzeker...

10 jaar geleden

Fijn dat je dit herkent,als ik af en toe naar de mensen om me heen kijk lijkt het wel alsof ik de enige ben die een baby heeft die weleens huilt. Commentaar op je kind doet gewoon zeer,snap ook niet waarom mensen het nodig vinden om zich over jouw kind uit te laten.Het bij voorbaat verdedigen ken ik ook heel goed,"ze is moe,ze heeft last van haar buik, ze is ziek geweest,ze houdt niet zo van drukte,ze is heel vrolijk hoor". En dan tegelijkertijd mezelf wel voor mijn hoofd kunnen slaan want ik wil haar helemaal niet verdedigen,hoef mezelf en mijn kind niet te verantwoorden tegenover andere mensen.Lief is ze zeker en ik weet zeker dat jouw ventje dat ook is!!

10 jaar geleden

Echt niet leuk als mensen zo reageren en vooral niet als het over je kind gaat. Ze zullen het soms best goed bedoelen, maar bemoeizucht is ook niet fijn. Ik moet in ieder geval wel zeggen dat ze echt een dotje is om te zien!