Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Geen wondjes meer!

Na bijna 1 jaar is onze zoon verlost van hardnekkige eczeem en de daarmee gepaard gaande open wondjes!

Wat een heerlijk gevoel: zoonlief heeft geen jeuk en wondjes meer!
Nu hoor ik je denken: wondjes?
Eind vorig jaar ontwikkelde hij een zeer vervelende uitslag/ eczeem op zijn borst. Toen deze inmiddels flinke plek eindelijk genas, ontstonden nieuwe wondjes op beide schouders. Als kleine baby begon hij rond de 6e en 7e mand te zuiveren en had regelmatig onder zijn kin en op zijn borst natte plekken op de rompertjes. En juist daar ontstond langzaam een wondje. In het begin denk je echt dat het gewoon van de spuugplekken komt maar na een paar maanden veranderde dat kleine wondje in een tamelijk grote open wond die veel jeuk en irritatie veroorzaakte.
Door mijn werk met allergische en zeer gevoelige kinderen wist ik natuurlijk wel wat de oorzaak hiervan zou kunnen zijn maar bleef ik positief ingesteld en smeerden we er met alternatieve zalfjes en smeersteltjes op los. Toen zoonlief eind 2012 een middenoorontsteking had was dit voor mij de druppel: geen melk meer voor hem. Aangezien onze dochter het prima deed op biologische flesvoeding, ging ik er bijna blind vanuit dat ook zoonlief deze prima zou verdragen. De wondjes bleven echter nog altijd aanwezig en zijn we na lang wikken en wegen toch maar begonnen met het smeren van cortisonzalf. De wond op zijn borst verdween langzaam en herstelde zich perfect. De plekken op zijn schouders bleven echter aanwezig en vergden wederom veel zorg en aandacht. Nu we de melk hadden geschrapt van zijn menu, bleven jeuk en irritatie nog altijd aanwezig. Gek werd ik er van want waarom kon ik als moeder er nu maar niet achterkomen wat de oorzaak was?
Achteraf kan ik maar 1 ding zeggen: als moeder ben je niet alleen emotioneel betrokken bij je kind maar wil je ook niet falen. Je wil niet tekort schieten en doet al het nodige om ervoor te zorgen dat je kind zich goed en gezond voelt. Hierdoor kun je wel eens blind zijn voor kleine en minder duidelijke seintjes. Het is dan ook goed om een second opinion te vragen van een arts, deskundige of therapeut. Zelfs wanneer je al om advies hebt gevraagd kan het gegeven antwoord niet altijd bevredigend zijn en knaagt er een gevoel aan je dat er meer aan de hand is.
Ik heb ook eerst de verkeerde inschatting gemaakt dat een bekende arts in de buurt wel raad zou weten met onze zoon. Hoewel ik duidelijk aangaf dat voeding wel eens een grote rol zou kunnen spelen in de klachten, had hij toch duidelijk het idee dat de oorzaak ergens anders lag. Twee dure voedingssupplementen  en een voedingsadvies later verergerden de klachten aanzienlijk en was ik niet alleen zeer teleurgesteld maar ook boos dat ik überhaupt naar hem had geluisterd. Manlief verdraagt geen sojaproducten dus de kans zit er heel goed in dat zoonlief het ook niet verdraagt! Dit in tegenstelling tot wat de arts beweerde: geef hem maar vlees en sojamelk of tofu.
Uiteindelijk kon mijn vriendin door middel van een voedingstest goed testen wat er aan de hand was en heeft een aangepast dieet en het gebruik van Aloë Vera MSM wonderen verricht!
Binnen 3 maanden is zijn huid helemaal geheeld en is zijn gevoeligheid voor voeding vele malen minder. Soms krijgt hij wel eens iets te eten waar hij vroeger meteen op reageerde met vervelende bultjes en jeuk, nu gebeurt dit gelukkig niet meer. Zoonlief blijft gevoelig en opletten is er zeker bij maar het feit we met een tarwe- , gluten- en lactosevrij dieet een vrolijke en alerte zoon hebben gekregen die nu eindelijk weer in een slaapzak kan slapen zonder krabpakje, staat als een huis!
Na een lange periode van het gebruik maken van alternatieven en natuurlijke middeltjes, zijn we blij dat hij nu geen jeuk en open wonden meer heeft. Het is namelijk verschrikkelijk om je kind te zien met jeuk of pijn.  

 

10 jaar geleden

Voedingstests via kinesiologie kun je eigenlijk al vanaf de eerste weken na de geboorte doen mocht dit nodig zijn. Verder is het verstandig om allergenen zoals melk, vis, ei, soja, suiker en tarwe achterwege te laten. Vooral jonge kinderen hebben nog darmen die uiterst gevoelig zijn hiervoor. Ben blij dat ik het voedingsgebeuren heb aangepakt en met een lekker gevarieerd dieet hij niks te kort komt :-)

10 jaar geleden

Gelukkig! Want het lijkt me idd verschrikkelijk om je kindje te zien met die pijn en jeuk. En ze kunnen er vaak niet vanaf blijven. Fijn dat je zoontje ervan 'af' is!

10 jaar geleden

vanaf welke leeftijd kun je zo'n voedingstest doen? (heb hier ook te maken met gevoelige kids met eczeemachtige verschijnselen)

10 jaar geleden

Wat fijn!