Snap
  • 9maanden
  • snellejelle
  • Noggeenjaar

Geen baby meer

Ondanks dat Tess nog geen 1 jaar is heb ik nu al geen baby meer.

Tess is nu bijna 9 maanden, wat zou betekenen dat ik nog ongeveer 3 maanden een baby zou moeten hebben. Mijn laatste baby, mijn laatste keer luiers, slapeloze nachten en alle laatste eerste keren. Eerste keer omrollen, eerste keer zitten, kruipen, lopen. 

Tess leek al vrij snel niet meer echt op een baby, behalve dan dat ze nog zo klein was als een baby. Maar wat gaat ze snel. Met 5 maanden zat ze zelfstandig en met 6 maanden trok ze zich al op aan de bank om te gaan staan, met 8 maanden loopt ze zelf langs de bank, het tv kastje en wat allemaal nog meer. Ik ben benieuwd hoe snel ze zelfstandig staan en lopen onder de knie gaat krijgen. 

Onze jongens waren al snel, zeker voor jongens. Maar Tess, die is gewoon niet meer bij te houden. Maar wat kan ik dan doen? Haar omgooien als ze zelf weer gaat staan aan de bank? Haar overal in tegenhouden terwijl ze al zo gefrustreerd is omdat ze iets wil maar nog niet kan? Ook op de opvang wisten ze niet goed wat ze met Tess aan moesten. Haar ritme is al gelijk aan dat van een 1 jarige, maar officieel mag ze daar nog niet in mee want ze is nog geen 1.  

Niet lang geleden was het weer tijd voor het consultatiebureau. Alle vragen over ontwikkeling komen langs. Pas toen ik daarbij vertelde wat Tess allemaal al kan en doet snapte ze mijn eerste opmerking pas; 

Ze gaat veel te snel, een baby is ze allang niet meer! 

 


6 maanden geleden

Leuk om te lezen dat wij niet de enige zijn. Onze oudste (toevallig ook Tess) was ook zo een snelle, zij liep met 11 maanden goed los, onze tweede liep met 12 maanden los. En onze jongste met krap 10 maanden en wou ook niet anders meer. Nu wordt de jongste in januari 2 maar ze loop behoorlijk voor met haar ontwikkeling, ze willen haar ook eerder naar de groep van 2jaar en ouder hebben maar helaas is daar geen ruimte.

6 maanden geleden

Ik vind het zo ongelooflijk hard gaan. Mijn zoon word al weer 3 in januarie

6 maanden geleden

Houdt rekening met hoogbegaafdheid bij zo'n snelle ontwikkeling. Zeker als ze zich op andere gebieden ook zo snel ontwikkeld

6 maanden geleden

Erg he. Onze oudste zoon wilde met 3 maanden niet meer liggen maar constant zitten , met 5 maanden trok hij op en met 9 maanden liep hij. Ik heb ook niet echt het idee gehad dat we een baby hadden. Hij ging zo turbo snel. Dat is niet leuk, al vinden anderen het geweldig zo'n klein manneke alles al zelfstandig te zien doen.