Snap
  • Baby
  • Bevalling
  • pijnlijk
  • fysiotherapie
  • Bekkenpijn
  • stuit
  • natuurlijke

Gedraaid stuitje..

Bekkeninstabiliteit

Hallo allemaal daar ben ik weer met een nieuwe blog! Dit keer over bekkeninstabiliteit en nog wat kwaaltjes die ik heb sinds/na de zwangerschap en bevalling.

Tijdens mijn zwangerschap had ik al snel last van een nare pijn in mijn bekken… En ja je raad het al ik had beginnende bekkeninstabiliteit. Ik kon al snel terecht bij een bekkenfysio en ging hier tot de 30 e week regelmatig naar toe. Uiteindelijk bleek het allemaal mee te vallen en moest ik gewoon wat rustig aan doen!

Omdat het wel oké ging ben ik door gaan werken tot 37 weken zwangerschap en ben toen met verlof gegaan. Ons kleine meisje liet nog 1 week extra op der wachten en kwam met exact 41 weken:) Ik had al in mijn vorige bericht over de kraamweek verteld wat er allemaal was gebeurd tijden de bevalling dus als je benieuwd ben hoe dat is gegaan en wat ik precies allemaal heb gehad kun je dat terug lezen.

Nou een week of 2 na de bevalling bleef de pijn scherp aanwezig en ben ik weer terug gegaan bij mijn bekkenfysio aan de hand van mijn verhaal kreeg ik dit keer iemand anders die meer gespecialiseerd was op het gebied van stuitjes! Nou de behandelingen waren pittig het waren vooral ‘’massages’’ maar ook wat duw en trek werk om mijn bekken te ‘’sturen’’… Wij waren toen 3 maanden verder en er was geen verandering.. In de 3 maanden ben ik vooral behandeld voor mijn stuit omdat wij dachten dat mijn stuit de boos doener was van alle pijn! Uiteindelijk zijn er Röntgen foto’s gemaakt van mijn stuit en bekken en toen bleek dat mijn stuit volledig gedraaid was en mijn bekken echt zwaar instabiel waren.. Geloof me het doet mega veel pijn!

Ik ben op het moment nog steeds onder behandeling mijn stuit en bekken moeten heel voorzichtig en stap voor stap behandeld worden. Ik krijg binnenkort ook dryneedling i.v.m. spieren bij mijn billen en onderrug erg gespannen zijn door de pijn die ik heb en dus alles telkens aanspan..

Ik heb vooral in de nacht veel pijn aan mijn bekken en stuit en dit allemaal straalt uit op mijn bovenbenen en rug.. Ons kleine slaapt goed door maar ik word standaard elke nacht rond een uur of 3 wakker van de pijn en moet echt even lopen/bewegen.

Met een kleine baby van 8 maanden die veel op schoot wilt en veel gedragen wilt worden ( ze is 10 kilo dus ook erg zwaar voor mij) is dit allemaal niet heel handig maar ja ik moet er ook voor haar zijn als zij dit nodig heeft!

Hebben jullie last van jullie stuit en of bekken? Wat voor behandelingen hebben jullie gehad? Ik hoor het graag in een reactie wie weet zit er wat bij voor mij!

Hi! Praat je ook mee met postauthor?

Sharing is caring! Deel ook jouw ervaring of mening over dit onderwerp.

Pssst... Ben je er nog?

Er staan nog meer inspirerende verhalen op je te wachten! Maak nu gratis een account aan of log in om verder te gaan.

Nooit meer iets missen van Mamaplaats?

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Hi! Laat je ook een reactie achter bij ElginYaz?

Of praat mee en deel direct jouw ervaring of mening!

Heb je ook een verhaal of tips om te delen?

Start dan nu je eerste post! Een story, forumtopic of poll plaatsen kan ook.