Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Gebroken nachten en vervallen slaapjes

De kleine man is volop in ontwikkeling.

Onze kleine man is alweer 7 maandjes oud en volop in ontwikkeling. Alles is spannend en mooi en gaat hoppa dat mondje in. Hij loopt langs de tafel en heeft zelfs een paar seconden los gestaan. Hij gaat als een speer en ik ben reuzetrots.

Maar dat slapen.. Tsja dat blijft een moeilijk onderwerp. Maar niet zo gek ook, met het leren van al die nieuwe dingen. Na een dikke maand enorme gebroken nachten (nee, niet 2 of 3 keer, maar elk uur wakker en getroost moeten worden), liep ik behoorlijk op mijn tandvlees. Ik ging dingen vergeten, had amper energie meer en het huilen stond me dichterbij dan het lachen. De kleine man, tsja die deed het verder prima. Een vrolijk ventje die lekker groeit en leert.

Ik heb gezocht en gezocht naar redenen waarom hij zo slecht sliep. Tandjes? Verwerken? Te warm? Te koud? Honger? Dorst? Name it, I thought of it. Maar er lijkt nu verbetering in te komen! Eindelijk! En dat is niet de enige verandering, hij lijkt zijn derde dutje op de dag (eind van de middag) te laten vallen. Hij is dus wakker vanaf 3 uur in de middag, slaapt rond half 8 en slaapt dan behoorlijk goed door. Soms alsnog 2 keer wakker, maar geloof me, dat vind ik echt peanuts, geen enkel probleem! :)

Na een paar "klagende" en "vragende" weblogs over het slapen, wou ik dit goede nieuws toch ook even delen :)

10 jaar geleden

hier is het helaas maar tijdelijk geweest, de nachten zijn nog steeds drama, hij wordt nog steeds 5-8 keer wakker per nacht.. Dus we zullen zien.. Loop echt op m'n tandvlees, maar ja..

10 jaar geleden

wat een opluchting, eindelijk "doorslapen". Mijn kleine ventje heeft vanaf het moment dat hij van de wieg in onze slaapkamer naar zijn ledikant in zijn eigen kamer ging doorgeslapen. Soms was hij zo stil en sliep erg uit, zo lang dat ik me dan weer zorgen maakte omdat hij zo lang sliep. Hij is deze zomer wel korter gaan slapen. Het was tenslotte licht als hij rond een uur of 5, half 6 wakker werd, dus wat hem betreft tijd om het hele huis wakker te maken. En inslapen in het licht ging 's avonds ook niet goed. Nu het eerder donker is en later licht slaapt hij weer een beetje beter en kan ik ook af en toe blijven liggen tot een uur of half 8. Ja dat noem ik uitslapen tegenwoordig. Bijna 2 weken gelden heb ik zijn ledikant vervangen door een bed. Hier kan hij zelf uit, maar dat heeft hij nog niet gedaan, behalve als hij het echt niet eens was met zijn bedtijd. Het duurt wel weer langer om m naar bed te brengen, maar hij weet dat ik wegga na het zingen van slaap kindje slaap. Volgens hem hoort dat zo.

10 jaar geleden

wat een verlichting zal dat zijn ja.

10 jaar geleden

Owja dat zal best! Maar ben nu blij dat we van 10x erui naar 2-4 keer eruit zijn ;)