Snap
  • Baby
  • geboorte
  • geboortefotografie
  • keizersnede
  • Videograaf

Geboortevideograaf

Ik kijk terug in het fotoalbum van ons eerste kind (geboren 16-04-2016). Ik heb een speciaal fotoalbum gemaakt met de foto’s van de (spoed)keizersnede. 

Ik weet nog goed dan we ineens snel naar de ok moesten en mijn vriend hoorde zeggen: ik pak nog even snel de camera. Daar ben ik hem zo dankbaar voor want als hij die niet nog snel had gepakt hadden we niet zulke mooie foto’s gehad. Onze dochter bleef vast zitten in het geboortekanaal en hierdoor kreeg ik een spoedkeizersnede.

Nu moest onze camera weer mee naar het ziekenhuis. Hij stond klaar bij mijn vluchtkoffer en de tas van de baby. Toen ik uiteindelijk een geplande keizersnede kreeg. Het stond gepland, maar ik had de keus om natuurlijk bevallen nog op nummer 1 staan. Rond week 38, vlak voor mijn  een na laatste controle, kreeg ik de angst weer om natuurlijk te bevallen. De hele dag in de weeën zitten en uiteindelijk weer een spoedkeizersnede krijgen zag ik niet zitten. Daarom heb ik toen besloten dat ik de geplande keizersnede door wilde laten gaan en vanaf dat moment niet meer natuurlijk wilde bevallen. Als ik nu voor die datum iets merkte aan mijn lichaam wat de bevalling toch nog op gang ging zetten moest ik meteen bellen.

De Videograaf

Op instagram zag ik leuke filmpjes voorbij komen van CAATvideograaf uit Almelo. Hier zag ik filmpjes die zij aan huis had gemaakt van newbornkindjes en hun gezin samen. Ik dacht dat wil ik ook, maar dan van het moment dat onze dochter haar broertje voor het eerst zou zien. Leek mij zo’n waardevol moment die ik graag zou willen blijven koesteren; positief of negatief. Haar reactie zou goud zijn.

Zo gezegd zo gedaan. Ik had contact op genomen en CAAT zag dit wel zitten. Het paste precies in haar agenda aangezien zij zelf ook zwanger was. Er gingen een paar weken overheen toen ik haar vertelde dat het een geplande keizersnede zou worden. Dat is fijn dan kan ik het ook plannen in mijn agenda zei ze toen. Niet veel later ontving ik een berichtje of ze misschien niet mee mocht naar de ok om alles vast te leggen. Dit geheel kregen wij dan van haar. Alleen het moment van de ontmoeting tussen zus en broer waren kosten voor ons.

Hier hebben wij thuis een paar dagen over nagedacht. Willen wij dit? Willen wij een vreemd iemand de hele dag om ons heen? Eigenlijk niet, maar het is ook wel gaaf als alles wordt vastgelegd. Wat zullen we doen? Ja of nee?

Uiteindelijk zei mijn vriend laten we het maar doen. En weer ben ik hem daar dankbaar voor. 

De afspraak stond gepland. De sectio zou 11 februari plaats vinden rond 11.30. Half 9 moesten wij ons in het ziekenhuis melden en CAAT zou er tussen 10-10.30 zijn. Prima een uur van te voren.

Vanaf het eerste moment voelde het meteen vertrouwd. Gek hè? Iemand die je niet kent. Meteen had ik zoiets wat fijn dat ze er is!  Het liep allemaal uit en uiteindelijk werden we om kwart voor 3 opgehaald.

Ze heeft alles zo mooi vast gelegd en zelfs mogen filmen bij momenten die ik niet kon zien toen ik daar op de operatietafel lag. Zo geweldig toen ik die beelden zag.

Ooh CAAT! Ik ben je tot op de dag van vandaag nog steeds zo dankbaar. Het heeft mij zo geholpen bij de verwerking van de keizersnede. Het zien van alle beelden maakt mij trots. 

Ook al was je aanwezig, je aanwezigheid heb ik niet gevoeld. Zo fantastisch heb jij gewerkt. 

Neem eens een kijkje op haar instagram account: geboortevideograaftwente of CAATvideo.

Haar website: www.caatvideograaf.nl

Wil je een stukje film zien? Check mijn insta marjoleinnnn__

Liefs Marjolein