Snap
  • Baby
  • Voeding

Fruithapjes

Eindelijk is het dan zover. Onze kleine meid mag beginnen met het proeven aan fruithapjes. Ik zelf vind het best wel spannend. Hoe zou ze er op reageren. Lukt het ons wel en heb ik alles in huis. Je krijgt veel informatie over hoe je de eerste hapjes moet geven. Maar uiteindelijk ben ik toch maar op mijn gevoel af gegaan.

Omdat onze kleine meid moeite heeft met haar ontlasting is het ons afgeraden om te beginnen met banaan. Dus dan maar met iets anders beginnen. Ik en mijn man de winkels in om te kijken wat voor soort potjes er zijn. En de meeste zijn allemaal met banaan en dat mag onze kleine meid nou net niet. Gelukkig hadden ze ook peer. Maar wij hadden ondertussen al lang besloten dat we zelf de fruithapjes gingen klaar maken. Volgens ons net zo gemakkelijk en wel zo lekker.

Dus op een zaterdagmorgen ging ik aan de slag. De peer werd geschild en gepureerd, zodat alles klaar was wanneer onze kleine meid wakker zal worden. Toen ze wakker werd hebben we eerst met haar geknuffeld. En daarna in het wipstoeltje gezet. Dit vond ze erg leuk, ze bleef namelijk maar lachen. We hebben haar een slabbertje aan gegeven en hier moest ze even aan wennen. Dit had ze natuurlijk nog nooit om gehad. En toen konden we eindelijk aan de eerste hapjes beginnen. Ze vond het heerlijk. Ze spuugde bijna niks uit. Ik had het veel erger verwacht, maar ik heb er vooral van genoten en onze kleine meid ook.

Ze was er denk ik dan ook echt aan toe. Het einige jammer vind ik dat iedereen in je omgeving er van uit gaat dat je aan potjes begint. Terwijl ik heb ondervonden dat zelf fruithapjes maken net zo leuk is. En Eline geniet er ook echt van. Zo heeft ze al peer, appel en meloen leren eten. En als we de potjes hadden moeten gebruiken, dan had ze deze smaken niet allemaal geproefd. Ik zou daarom zeggen begin eerst zelf met het maken van fruithapjes, je kunt later altijd nog overstappen....

11 jaar geleden

Bij mijn oudste gaf ik wel potjes omdat die zo weinig at dat het zonde was en ik meer weggooide als dat ze at. Suzannah is geen melk drinker en eet veel groente en fruit. Ik vind het heerlijk om het zelf te maken. Ik heb een stoomkoker met blender in een van avent en in 10min heb ik voor 2dgn warm eten klaar. Echt een super ding! Geniet maar lekker van het laten proefen van jou creaties :-)

12 jaar geleden

Hoi hoi, de kiwi laten we ook nog staan...ik ben me er van bewust dat kinderen daar allergisch op kunnen reageren... Maar in ieder geval bedankt voor de tip...

12 jaar geleden

Even een klein advies. Ik zag dat nahsuusje als advies kiwi gaf. Als jullie kleintje nu al uitslag had, laat dan de kiwi staan. Deze kan al snel een allergische reactie geven. Kan later altijd nog.

12 jaar geleden

Genieten van de fruithapjes doen wij ook zeker. Alleen mag onze kleine meid nu even geen fruit, omdat ze uitslag op haar lichaam had gekregen. Waarschijnlijk komt het door de hitte, maar voor de zekerheid moesten we een week even geen fruit geven. Volgende week mogen we weer beginnen en ik ben benieuwd hoe het dan gaat.