Snap
  • Baby
  • fotografie
  • pixum
  • mamaplaatscollab
  • #gezinsfoto

Foto's van ons gezinnetje laten afdrukken bij Pixum

Bij mijn tweede kindje merk ik dat alles wat langzamer gaan. Natuurlijk maak ik 1000 foto's per dag van haar. Maar waar ik bij Kenji wel elke dag bezig was met het invullen van de babyboeken, fotoalbums creëren en foto's printen. Merk ik dat het bij Kiara toch wat langzamer gaat. Het is zeker geen gebrek aan interesse, maar meer een punt van weinig tijd hebben. Ik moest bij Kenji al wennen aan het nieuwe leven, en in het nieuwe ritme komen. Dat had ik toen eenmaal gevonden, maar bij baby nummer twee begon het voor mij eigenlijk weer van voor af aan.

En de oma's bleven ook maar vragen: "Waar blijven de nieuwe foto's van Kiara en jullie gezinnetje?". En normaal drukte ik er ook wel eens wat af via mijn printer, maar die doet het nu helaas even niet. En zelf had ik ook al het idee dat er even wat meer foto's van Kiara in huis moesten komen. Ik zie overal Kenji maar Kiara ontbreekt nog, daar moest dus even verandering in komen! Ik kwam in aanraking met de website Pixum. Je kan daar foto's laten afdrukken op verschillende formaten. Maar ook fotoboeken, wanddecoraties en kalenders met je foto's creëren. Maar ook kan je je foto's op bepaalde producten af laten drukken. 

Snap

Je kan via de site of app makkelijk aan de slag gaan. Omdat ik van Kenji meerdere foto's op canvas in ons huis heb staan besloot ik er ook een van ons gezinnetje te maken. Die zou dan mooi in onze huiskamer gaan pronken. Daarnaast besloot ik ook een aantal foto's te printen van Kiara en ons gezinnetje. En natuurlijk moest ik ook een paar foto's dubbel printen voor de oma's.

Ik had dus een Foto op canvas van 30×30 besteld. En 48 foto's van 10 cm. Maar toen ik de foto's binnen kreeg verbaasde ik me over het formaat. Van alle foto's die ik had ontvangen zag ik dat er drie verschillende formaten bij zaten. En ik had alle foto's maar in een formaat geüpload. Misschien kan het komen dat sommige foto's via een mobiel zijn gemaakt en andere via een spiegelreflex? Ik had er geen problemen mee want ik kon juist deze drie formaten goed gebruiken voor verschillende doeleinde. Maar ik kan het goed begrijpen dat sommige mensen hier misschien juist niet blij mee zouden zijn omdat ze misschien maar een formaat nodig hebben. 

Snap

De foto op canvas staat nu in onze huiskamer bij de rest van onze foto's. En de aller kleinste foto's heb ik op de koelkast geplakt met magnetische houders die ik bij de action had gekocht. Maar via Pixum kan je ook gelijk magneetstickers af laten drukken, en dan heb je dus geen houder nodig. 

Het Proces

Foto's af drukken bij Pixum is echt super makkelijk! Ik laat je even zien hoe het via de website gaat. Op de site heb je meerdere kopjes waaruit je kan kiezen wat je nu met je foto's wilt doen. Ik koos als eerste voor foto's afdrukken. Dan krijg je een pagina te zien met de formaten van de foto's. Maar als je naar beneden scrolt zie je nog veel meer opties zoals: Doosje foto's, Retro foto, Acrylfoto, Foto-Flip en nog veel meer.

Daarna krijg je een optie om foto's te uploaden. Zodra je alle foto's heb geüpload, kan je ze aanklikken, en eventueel nog het formaat van de foto's aanpassen. Ook kan je nog het aantal per foto aanpassen. Zodra je alle foto's heb aangeklikt die je wilt laten afdrukken zie je gelijk een eindprijs staan. Dan klik je op het winkelwagentje, vul je al je gegevens in en dan is het wachten tot wanneer de foto's op je mat vallen! Easy Peasy! 

Snap

Ik denk dat in nu wel vaker gebruik ga maken van Pixum. Aangezien mijn printer het nog steeds niet doet, en ik ook tevreden was over de kwaliteit van de foto's van Pixum. Nu mag ik mijn volgers ook nog eens een kortingscode aanbieden van 35% op fotoafdrukken via de Pixum APP of website. De code: MARSHA -FOTO is geldig t/m juli 2021

Laat jij weleens online foto's afdrukken?