Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Flesweigeren; iemand tips?

Het zou handig zijn als ik ook een keer vroeg naar bed zou kunnen gaan of een keertje zonder hem weg zou kunnen gaan. Heeft iemand nog tips?

Inmiddels staat er een heel keukenkastje vol met allemaal verschillende flessen. Vanaf dat hij 6 weken was zijn we al begonnen. We hadden namelijk gehoord dat je daar niet eerder mee moest beginnen, omdat hij dan misschien de fles niet meer zou willen. Dus daar ging ik dan, vol goede moed. Maar meteen de eerste keer protesteerde hij enorm. Ik heb het elke dag geprobeerd, maar nee hoor, geen enkele speen voldoet aan de eisen van onze zoon. Het enige wat hij doet is er op kauwen, zuigen ho maar! Wanneer ik het doe is het helemaal uit den boze en wanneer mijn man het doet gaat het iets beter, maar alsnog zuigt hij er niet aan. Zelfs de flessen waarbij hij moet drinken zoals aan de borst werken niet. Ik heb tot slot maar een tuitbeker (easy drinking) gekocht, maar ook daar bijt hij op.

Ik heb horen zeggen dat er mensen zijn die het 5 uur lang met een huilende baby proberen en dat de baby dan ineens de smaak te pakken heeft. Maar of ik dat nou zo'n goed idee vind?? Voorlopig kan ik het telkens nog doen aan de borst dus is er op zich niet zo'n heel groot probleem. Toch zou het handig zijn als ik ook een keer bijvoorbeeld vroeg naar bed zou kunnen of een keertje zonder hem weg zou kunnen gaan..

Heeft er iemand nog tips?

10 jaar geleden

Dit is een heel herkenbaar verhaal. Ook onze dochters wilden niet aan de fles. Het ging hierbij echt om de speen die ze niet accepteerden. Ik heb ze allemaal al vanaf 6 weken af en toe de fles met afgekolfde melk gegeven en rond de 3 maanden weigerden ze alle drie de fles. Wat ik ook probeerde ze wilden die speen gewoon niet. In mijn geval was dat ook niet perse nodig alleen omdat ik het zelf prettig vond als iemand anders mijn dochter kon voeden bood ik de fles aan. Ze kregen allemaal de borst tot 9 maanden en langzamerhand ging ik over op drinken uit een tuitbeker...geen flessen met spenen dus...voor onze dametjes.

10 jaar geleden

toen ik overstapte van borst op fles, weigerde mijn zoontje ook. ook wij hebben allerlei flessen geprobeerd. uiteindelijk viel de dr brown fles het meest in de smaak. ook mijn zoon wilde bij mij helemaal niet uit de fles drinken, en bij mijn man een beetje. ik probeerde de leidsters van het dagverblijf hem de fles te laten geven. dat ging al beter. maar de echte truck was, hem aanleggen en dan halverwege als hij is slaap dreigde te vallen de fles er in stoppen. ook hielp het, om de melk zoeter te maken, met wat ranja of thee. dit is heel makkelijk. je voegt gewoon de schepjes melk toe aan de thee of ranja. je kan natuurlijk ook prima eerst borstvoeding in de fles doen, dan is de stap minder groot. wat ook werkt, al lijkt het gemeen, geef hem de borst niet, hij krijgt wel dorst. of doe eerst alleen ranja in de fles, als het erg lekker is wil hij wel drinken, als hij het ineens door heeft drinkt hij er zeker ook melk uit.

11 jaar geleden

Mijn dochter is ook nooit fan geweest van de fles toen ik nog bv gaf. Ze wilde de eerste keren op het kdv ook bijna niet. Maar daar hadden ze op een gegeven moment haar de speen gedaan toen ze erg moe was, toen ze die wel pakte hebben ze de fles klaargemaakt (afgekolfde melk) en die gauw verwisseld. Dit werkte en dit hebben ze toen een aantal weken gedaan, ik heb dit thuis toen ook elke keer gedaan. Na een paar weken was het wisselen niet meer nodig. Weet niet of het bij jouw zoon ook help, maar het valt te proberen

11 jaar geleden

oh je kan ook proberen om bijv. je buurvrouw/vriendin/moeder het te geven, misschien dat ie het dan wel ineens pikt. Probeer niet eerder dan 5 minuten hysterisch en weigeren toe te geven.