Snap
  • Baby
  • qualitytime
  • adv
  • UWVxfamilyblend
  • samenwerkingUWV

Extra quality time met je kids, zeg je geen nee tegen toch?!

Mijn eerste maand na de bevalling was zó hectisch, alles is nieuw. Je moet aan elkaar wennen en de hele wereld wil per se meteen jouw kindje ontmoeten. Als trotste ouder vind je dat vaak ook leuk, maar dat houdt wel in dat de eerste weken met je newborn vol zit met allerlei bezoekjes. Ik liep over…

De weken vliegen voorbij

In maand twee keerde bij ons de rust wat meer terug. De weken vliegen voorbij en dan zit je alweer in maand drie en besef je dat je over een paar weken weer moet werken. Ik vond dat écht vreselijk. Ik vond de jongens nog zó klein toen ik ze moest wegbrengen naar de crèche en ik wilde ze helemaal niet zo lang missen de hele dag!

Ik vond dat écht vreselijk. Ik vond de jongens nog zó klein toen ik ze moest wegbrengen naar de crèche.

Nu komt er 2 augustus een nieuwe wetgeving, je kan namelijk 9 (!) extra weken ouderschapsverlof opnemen tegen 70% van je dagloon (zit een wettelijk maximum aan) en dit geldt ook nog voor ouders met een baby onder de 1 (met terugwerkende kracht dus)! Als deze wet eerder in was gegaan had ik dit sowieso aan mijn verlof geplakt.

Nu ga ik het verdelen en het komende half jaar 3 keer een lange vakantie opnemen. Zo’n fijn vooruitzicht, want ik moet toegeven, het is best pittig om 4 dagen te werken met twee kindjes onder de 2 jaar. Wat extra quality time met de kids, zo fijn!

Meer info? Check de site van het UWV.

Dit artikel is een samenwerking met UWV. 

1 jaar geleden

Aahhh wat goed geregeld! Ik zie dat vaders nu net na de geboorte ook echt 6 weken hebben. Niek had 2 dagen 😮

1 jaar geleden

Ja ideaal voor de toekomst 😍