Snap
  • Baby
  • angst
  • zusje
  • babysterfte
  • Regenboogbaby
  • ctg

Even paniek

Vanaf nu naar de gynaecoloog aan het ctg, nog maximaal 8 weken te gaan.

Lieve Fynn, 

Vanaf gister is de zorg overgenomen door de tweede lijn en mag mama 2x per week aan het ctg, het gaat nog best goed en ik wil voorkomen dat de stress wordt zoals tijdens de zwangerschap van Matz. Ook is er in het dossier genoteerd dat ik met 38 weken zal worden ingeleid, hoe fijn een doel, een einddatum. 

Gister ook voor het eerst aan het ctg. Oma was mee en de assistente zou mama even aan het ctg leggen, dat liep alleen iets anders dan we hadden gehoopt... 

Het blijft altijd spannend, bij jou bleef het zo stil tijdens het ctg dat die angst er denk ik altijd onbewust zal zijn. 

De assistente probeerde een hartslag te vinden en het duurde en duurde maar, het bleef akelig stil. Ik raakte langzaam in paniek en begon ook te twijfelen of ik je zusje wel echt voelde bewegen in mijn buik tijdens het zoeken en daarvoor. Toen de assistente ook nog een grapje dacht te maken brak mama, ze zei "nou het is wel doodstil he! " Hoe kan je dat überhaupt tegen iemand zeggen een ctg wordt meestal niet voor de lol gemaakt! 

Mama raakte volledig in paniek, niet nog een keer, dat kan ik gewoon niet aan! Lieve Fynn, ik was zo ontzettend bang, zoveel paniek en alle flashbacks naar toen bleek dat jouw hartje niet meer klopte. Er kwam een collega bij die jouw zusje gelukkig heel snel vond en daardoor kon mama eindelijk weer wat ontspannen. Oma bleef al die tijd rustig maar vloekte wel even toen daar eindelijk een hartje te horen was. Dit alles duurde misschien maar 5 minuten... Maar wat een paniek. 

Lieve Fynn, het kamertje van jouw zusje is er klaar voor. Nog een paar weken en dan wordt jij opnieuw grote broer. 

Love you

X mama

4 jaar geleden

Echt not done, die opmerking van de assistente :( Héél véél sterkte met de laatste loodjes!

4 jaar geleden

Jeetje wat heftig... veel succes met je laatste weken en wat ben ik benieuwd naar je vervolgblogs. Zo bijzonder dat er nu een mooi meisje in je buik zit. Komt allemaal goed!