Snap

En ook nr 4 heeft koemelk allergie

We treffen het niet met genen doorgeven.. alle kindjes koemelk allergie.. Gelukkig groeien ze hier meestal overheen.

Toen onze oudste net geboren was, schreeuwde hij de hele dag de longen uit zijn lijf. Je kon zien dat hij pijn had, en was ontroostbaar. Hij had nog een aantal klachten, maar al met al 3 maand verder en vanalles "proberen" bij de kinderarts, kreeg ik eindelijk de keuze tussen andere voeding of opname in het zkh. Ik koos voor andere voeding, want mijn gevoel zei me dat het daaraan lag. Hij kreeg Neocate. Eindelijk een tevreden kind. Een hele wereld ging open en eindelijk hadden wij ook rust. 

2 jaar later kwam onze tweede spruit. Oke je mag er niet vanuit gaan dat die koemelk allergie heeft, dus wij gaven de gewone standaard voeding.. Want natuurlijk zou onze 2e dit niet hebben. Ja hoor even later begonnen de eerste sympomen al. Deze keer zat ik er natuurlijk bovenop, dus ik had al vrij snel dezelfde koemelk vrije voeding in huis. Provocatie test was hier niet nodig in dit ziekenhuis die tijd. 

Weer ruim 1,5 jaar later kwam onze 3e spruit. Wij dachten toen oke 2 die het hebben laten we nu uit voorzorg dan maar hypo allergene voeding geven. Bleek het beleid ineens te zijn veranderd en was dat niet meer het advies, je kon gewoon standaard geven.. Maar goed. We gaan niet meer wisselen als t niet nodig is. Maar door deze hypo allergene voeding duurde het wat langer voor de klachten zich goed gingen uiten. Tenslotte wil je ook niet te snel aan de bel trekken. Elk kind huilt wel eens toch? Maar tsja toen het huilen steeds meer werd en uren achter elkaar heb ik toch maar de kinderarts gebeld. Omdat we verhuisd zijn hebben we nu een ander ziekenhuis en een andere arts, hier waren uiteindelijk mijn andere 2 kids ook nog even onder controle geweest vlak voor ze geen neocate meer nodig hadden, een hele fijne arts. De huisarts wilde me niet doorverwijzen, dat heeft me nogal wat telefoontjes gekost... Eindelijk een verwijzing voor een andere arts dan degene die ik bij de andere 2 had. Ik had zelf al pepti voeding gehaald omdat de huisarts zo moeilijk deed met de verwijzing, maar hier reageerde mijn zoontje nog steeds op. Deze meneer de dokter vond dat ik mijn  zoontje maar moest laten huilen, koemelk allergie bestond niet. Hij had vast geen ritme (euh nee hoor ik heb helemaal geen ritme met 2 andere kinderen thuis). Ik heb er op gestaan dat ik de provocatie test mocht doen. Nou vooruit ik heb m gekregen, maar omdat mijn andere 2 kids bij de andere arts liepen moest ik bij haar maar de uitslag bespreken, want hij had er geen verstand van zei die nog).. Pff.. Nou ik was blij dat ik doorverwezen werd naar de andere arts. Ik probeerde een tel. afspraak te maken met die andere arts van ons maar helaas had ze geen tijd de komende maanden. Ik werd geadviseerd een email te sturen. Ik heb daarin het verhaal uitgelegd, gezegd dat die nog op de pepti reageerde en gevraagd hoe ik een betrouwbare provocatie test kon doen als die nog reageerde op de voeding. Ze was het helemaal met me eens en ik kreeg weer neocate voorgeschreven. 2 dagen later een super blij kind. Bij de provocatietest was het al v.a. de eerste 10 cc duidelijk dat het een koemelk allergie was. Helaas moet je de test hoe dan ook afmaken.. Wat een marteling.. wat zielig.. maar ja.. die neocate voeding is gewoon niet te betalen zelf.

De oudste 2 waren van de koemelk allergie af met 18 maanden. De 1 na jongste hebben we net thuis geprovoceerd en die lijkt het nu met zn 14 maanden goed te doen op gewone melk. 

Intussen kwam spruit nr 4. Goed we begonnen met de standaard voeding, want dat was het beleid. Onze eigen huisarts was er niet dus ik kwam bij een vervanger die wilde het perse zijn manier doen en geloofde ook al niet dat zoon nr 4 ook koemelk allergie zou hebben. Ik kreeg dus een laxeerdrankje voor de verstopping en werd naar huis gestuurd en moest morgen maar terugbellen. Nou dat heb ik gedaan en heb net zolang aan de tel gehangen tot die mij de verwijzing gaf van de kinderarts en dan dezelfde arts als ik bij de andere 3 had. Hij snapte niet waarom ik dat wilde, maar ik wilde niet weer maanden moeten wachten en niet serieus genomen worden en dan weer de zoveelste huilbaby hebben. Dus deze keer wilde ik het op mijn manier. Oke de baby was pas 2 weken oud maar ik zag toch echt de sympomen al beginnen en het 6 uur achter elkaar huilen ook. Het is gelukt ik kreeg de verwijzing. Helaas had mijn  eigen arts pas na 2 maand ofzo een plekje, tsja dat is toch wel heeel erg lang om met een huilbaby te moeten wachten. Toch maar weer een andere arts, maar deze keer een vrouw, dus gelukkig niet diezelfde man als vorige keer. Dus vol goede moed gaan we er maar naar toe. Eerst een co assistent. Ik leg het hele verhaal uit en vraag of ik de koemelk test mag doen, zodat ik eerst kan uitsluiten of dat het is voor ik eerst allerlei andere dingen moet doen. Hij zou het overleggen met zn supervisor. Die arts kwam er nog even aan en begreep het verhaal en het feit dat ik al een ervaren "kinderen-met-koemelkallergie" moeder ben. Ze vond het prima en kreeg een recept voor neocate (gezien de andere kids) om dit 4 weken te proberen tot aan de test. De reflux klachten verdwenen en onze 4e spruit werd  weer rustig. 

Toen kwam de test.. voor degene die niet weten hoe dit gaat:
je moet 2 keer achter elkaar komen (met een week ertussen). je moet de laatste voeding max 7 uur geven thuis en dan kun je 9 uur daar komen. Dan geven ze elke 20 minuten een fles, beginnend bij 10 cc, dan 20, dan 30, dan 40 dan 60 en dan 90. Al met al in 2,5 uur tijd 250 cc. Dus beetje erg veel voor een baby van 8 weken oud, maar hij dronk t allemaal nog op ook. De ene week zit er een koemelk substantie in en de andere week niet. Jij moet zelf aangeven welke keer je denkt dat het er in zit. Als je gelijk hebt krijg je de machtiging voor de koemelk vrije voeding, als je geen gelijk hebt moet er een andere reden zijn waarom die huilt en kunnen ze verder kijken. Ik denk dat onze knul toch wel de jongste is geweest hoor met zn 8 weken oud. Maar ja ik zat met 2 weken al aan de koemelk vrije voeding deze keer, want mama was niet van plan zich te laten afschepen. Je kan het verschil niet ruiken of proeven, want ze geven je eigen voeding, met daarin een eiwit substantie.

Anyway de eerste week was meneer wel heel boos dat die niet meer kreeg dan die kleine beetjes voeding, maar verder was er niet zoveel aan de hand. De 2e week was meneer helemaal niet boos dat die zo weinig kreeg maar was het een pijnlijk huiltje. Eenmaal thuis begonnen de reflux klachten.. Meneer heeft 3 dagen lang van de pijn van het maagzuur lopen huilen.. Overduidelijk dus die test.

Een week later moesten we naar de kinderarts terug voor de uitslag. Ik zei dat ik zeker wist dat het er de 2e keer in zat. Ze ging kijken en het bleek inderdaad zo te zijn. Ik heb nu dus ook voor onze 4e spruit een machtiging voor neocate voeding gekregen. Maar deze keer ineens voor een jaar. De vorige keren was het per half jaar en moest ik tussentijds op controle komen. Bij de eerste moest ik elke zoveel maanden thuis provoceren bij de rest niet meer gelukkig, want het is een kwelling.

Deze arts vroeg of ik nog behoefte had aan een diëtist, euh neu bedankt ik heb me er al 3 kids mee gered dus deze 4e zal ook wel lukken, weet het inmiddels wel. Ook vroeg ze of ik behoefte had aan tussentijdse controle. Wat? Hoeft dat dan niet? Oh dan graag niet, anders blijf ik met alle kids van arts naar arts lopen (aangezien de anderen bij een andere zitten). Nee dat was prima, dan kreeg ik meteen een machtiging voor een jaar en daarna mocht ik thuis dan testen. Als het dan goed was prima, en als het dan niet goed was kon ik een nieuwe machtiging aanvragen. Maar heb goeie hoop dat ook deze knul er met max 1,5 jaar vanaf is.

Note: MOEDERGEVOEL KLOPT ALTIJD! Ik wist bij alle kids wel DAT er iets was alleen bij de eerste dus niet wat het precies was, bij de rest was het natuurlijk logisch dat het dit kon zijn. Maar helaas nemen de artsen het moeder gevoel niet altijd serieus en is het een kwestie van de juiste arts hebben voor je een blij kind hebt en geen martelgang meer hoeft te hebben. Blij dat deze arts mij meteen begreep en het wel logisch vond dat ook deze het had, want 1+1+1 = 4 (in dit geval dus).

7 jaar geleden

idd de aanhouder wint.. en ja met bv is het wel wat makkelijker.. daar heb je geen arts voor nodig.

7 jaar geleden

pff 14 maanden.. arm kind :( gelukkig heb je t alsnog kunnen oplossen.. Fijn dat het bij de 2e wel snel ging

7 jaar geleden

Heeeeel herkenbaar. Hier 2 kinderen met zware koemelkallergie..... Bij de eerste pas na 14 maanden erachter omdat ze in het ziekenhuis bleven volhouden dat het niet kon... Bij de tweede na 6 weken!

7 jaar geleden

Ohhh wat herkenbaar! Mijn zoontje had koemelk allergie.. En kreeg veel eczeem en huilde veel... Bij neocate was alle eczeem verdwenen en had ik een blij jongetje... Bij mn dochter was hetheftiger.. Die huilde al vanaf de eerste slok en dat werd steeds erger... Ze krijsde al als ik met een fles aankwam en later ging ze de flessen helemaal weigeren... Na een half jaar werd er eindelijk naar me geluisterd en kreeg ze een provocatie test.. En ja hoor... Bij het proeven van de neocate werd ze een heel vrolijk meisje.. En viel ze niet meer af... Ben nu zwanger van nr drie.. En vrees voor het ergste... Ik ga dus dit keer ook borstvoeding geven, in de hoop dat ik het kan voorkomen.. Maar dit keer komen ze niet zo makkelijk van me af als deze knul ook klachten heeft...