Snap
  • Baby
  • kraamtijd
  • newmom
  • newborn
  • Nietgenieten
  • kraamweken

En dan mag je naar huis

In mijn vorige post hebben jullie kunnen lezen hoe zijn bevalling gegaan is. Gelukkig ging het snel goed met Noahlynn en mij en mochten wij eind van de dag lekker naar huis!

Zo hebben we alles?! Dan kunnen we vertrekken!De verpleegkundige kwam aan lopen met een rolstoel, ik geef aan dat ik ook gewoon kan lopen aangezien ik dit al een paar keer gedaan had om naar Noahlynn te gaan. Ze zei dat het niet uitmaakte en ik gewoon moet zitten in de rolstoel, zodat ik rustig kan wachten wanneer papa de auto haalt. 

In de auto nog even de kraambureau bellen om aan te geven dat we nu onderweg naar huis gaan. Ze had aangegeven dat het behoorlijk druk is dus ik iemand kreeg van hun zuster bedrijf. Nja prima dachten we. 

Eenmaal paar minuten thuis kwamen mijn ouders aan met de hond! oef wat spannend hoe zou de hond reageren op Noahlynn, dit ging gelukkig helemaal goed en wilde hij haar goed in de gaten houden. Kort hierna kwam de kraamhulp binnen, leuke vrouw met vlotte babbel. Ze gingen direct Noahlynn in bad doen met wassen met blauwsel (mijn moeder is Surinaams en wilde dit graag, de kraamhulp vond dit leuk en interessant).Wij waren bezig met spullen aan het uit pakken en de deurbel gaat daar staan mijn opa&oma op de stoep (niet zo fijn de drukte maar goed ze bedoelen het goed). 5 minuten later wilde ik echt heel graag douche, totdat de deurbel weer ging en mijn nichtje en tante op de stoep stonden. Ik heb aangegeven dat ik wilde douche en behoorlijk moe was en graag wilde slapen met Noahlynn in de co sleeper, zo gezegd zo gedaan en mijn moeder heeft iedereen netjes weg gestuurd (THANKYOU MAMA!!!)

De nacht was een drama Noahlynn wilde niet slapen, ze bleef maar huilen en het leek alsof ze pijn had. Ze wilde alleen maar slapen op onze borst (dit deden wij alleen wij deden er alles aan om zelf niet in slaap te vallen aangezien dit vertelt is door de kraamhulp als nieuwe ouders luister je daar goed naar)De volgende ochtend dit aangegeven zij heeft overlegt met de verloskundige of het mogelijk is dat Noahlynn paracetamol mocht krijgen, de verloskundige vond het raar dat ik het niet van het ziekenhuis ontvangen heb. 

Papa moest helaas 1 dag werken en erna had hij vakantie, ik was zo onwijs moe dat de kraamhulp even op Noahlynn kon letten en ik lekker kon slapen. Telefoon uit en gaan, helaas van korte duur. De kraamhulp regelt de planning van hun bureau en haar telefoon ging continu af en ik hoorde Noahlynn huilen en miepen. Na 20 minuten mijn bed maar weer uit gegaan... Ik kreeg te horen dat zij echt de klanten van haar eigen bureau moest doen en ik kreeg een nieuwe kraamhulp, Nja oke dacht ik. 

De volgende ochtend kwam de nieuwe kraamhulp (een heel ander persoon dan de vorige) en het rare was dat zij met dingen kwam waarvan wij dachten uhmm wellicht handig als we dat geweten hadden (zoals Noahlynn haar temperatuur opmeten bij elke verschoonbeurt). Deze dame heeft mij ook geholpen met kolven en borstvoeding geven. Al gauw merkte ik dat ik behoorlijk botsten met mijn kraamhulp, er waren momenten dat ze aardig was maar ook momenten dat ik wilde weg rennen van haar!

Mijn herstel ging top, ik kon alles doen en had nergens last van. In moest continu van haar op bed liggen en ook blijven liggen, hierdoor gebruikte zij Noahlynn. Ze liet Noahlynn buidelen met mij, dit deed ze extra lang zodat ik in bed bleef liggen. Noahlynn moest bijgevoegd worden ik heb aangegeven dat ik dit NIET wilde met kraanwater maar met bron water. Ze keek me aan alsof ze water zag branden en verklaarde me net nog niet voor gek... Hierin kreeg ze mijn partner ook mee en voelde ik me onwijs machteloos. In paniek heb ik mijn moeder gebeld die onderweg was naar ons en zij mij geholpen heeft hier mee. Zo waren er nog een paar kleine dingen en heeft ze ook wel eens opmerkingen gemaakt over mijn moeder die ik niet vond kunnen en er ook wat van gezegd heeft. 

Daarbij bleef je ze ook zo lang hangen, wanneer we zeiden je mag gaan of je kan gaan zei ze ja maar moet nog de badkamer doen etc. 

Onze kraamhulp wist onwijs veel en kon ons helpen maar man man man wat werkte zij op mijn zenuwen wat vond ik het heeeerlijk toen wij s'ochtends wakker werden zonder haar!

Zijn er meerdere mama's geweest met niet zo een fijne kraamweek?

P.s ik kwam haar nog tegen en dacht ik zwaai even lief maar tja ze wist niet meer wie ik was dus dat zegt genoeg denk?

Hi! Praat je ook mee met postauthor?

Sharing is caring! Deel ook jouw ervaring of mening over dit onderwerp.

Pssst... Ben je er nog?

Er staan nog meer inspirerende verhalen op je te wachten! Maak nu gratis een account aan of log in om verder te gaan.

Nooit meer iets missen van Mamaplaats?

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Hi! Laat je ook een reactie achter bij MamaRochelle?

Of praat mee en deel direct jouw ervaring of mening!

Heb je ook een verhaal of tips om te delen?

Start dan nu je eerste post! Een story, forumtopic of poll plaatsen kan ook.