Snap
  • Baby
  • tienermoeder@perfectiebestaatniet
  • 30plus
  • Eerlijkmoederschap
  • moederschap,

En dan komt besef dat de tijd voorbij vliegt

En dan komt besef dat die 19 jaar zo voorbij zijn gevlogen...

18 jaar was ik dat ik zwanger raakte. 19 jaar dat ik voor het eerst echt mama werd. De laatste tijd komt besef wel heel hard binnen dat ik oud wordt. 😅 mijn oudste is nu op dezelfde leeftijd al dat ik was dat zij in mijn buik zat. Alle clichés zijn waar de tijd vliegt echt voorbij. Voor mijn gevoel is het nog zo kort geleden en kom ik zelf net van school af. 

Maar door de jaren heen heb ik geleerd om dankbaar te zijn voor mijn 5 kanjers. We hebben vele ups and downs gehad. Maar onze band is zo sterk. Ja ik heb ook fouten gemaakt. 

Soms heb ik mij ook afgevraagd wat was de ideale leeftijd om mama te worden. Mijn hele leven stond even "stil". Maar wat heb ik genoten van mijn kinderen. En heb ik mijn eigen ervaringen als puber gebruikt voor de oudste twee en die zal ik blijven hanteren. Er is in opvoeden zelf geen goed of fout. En nu kan ik een beetje mijn eigen tijd en pad bewandelen en doe ik de opleiding tot kraamverzorgende en kan ik de vele mama's helpen met hun eerste week door mijn ervaring als mama en nu ook de medische termen.