Snap
  • Baby
  • allergie
  • eczeem
  • virus
  • bewustalleenstaandemoeder

En dan heeft mijn kleine meisje ineens een vuurrode rug en onhoudbare jeuk

Juul schudden wat in haar bed, ik dacht nog trots ze kan weer wat nieuws. De volgende morgen was het baddertijd. Juul heeft erg last van een droge huid. Op aanraden van het Consultatie bureau gebruik ik vasaline lanette. En doe ik Juul zo min mogelijk in bad. Een heerlijk zacht babyhuid heeft ze niet. Na het badderen kleed ik haar aan. Ze krabt steeds op haar borst en ze knijpt er ook in.

S’avonds na het eten leg ik haar in bed voor een powernapje als ik haar in bed leg begint ze weer ze te woelen op het matras. Ze begint te huilen kijkt mij aan en mijn sterke moeder instinct voelt meteen aan dit is niet goed. Ik til haar onmiddellijk uit bed. Ik zie de wanhoop in haar prachtige blauwe oogjes. Als ik op rug wil kijken terwijl ze haar slaapzak en romper nog aan heeft zie ik het al. Dit is serieus, ik pak de thermometer en loop met haar op de arm weer terug naar beneden. Daar haal ik haar uit de slaapzak, trek ik haar romper uit en ik schrik een groot rood plakkaat. Wat zich alleen beperkt tot haar rug.

Shit het is natuurlijk al na vijven. Dus de huisarts is al naar huis. Ik besluit het heel even aan te kijken. Na 5 min. heb ik genoeg gezien. Ik moet iets voor haar hebben. Ik bel de huisartsenpost. Ik vertel wat ik zie, dat ze verder niet ziek is. Maar echt kapot gaat van de jeuk.

Ze vraagt mij vriendelijk wat ik wil dat ze voor mij doen, wat denk je zelf denk ik nog. Iets aan haar jeuk. Ze beloofd met dat dokter binnen een uur terug belt. Ik moet in de tussentijd wel even haar temperaturen. Dat doe ik maar direct 38,4 tja dat is wel koorts. Niet heel hoog maar toch. Ik bel ondertussen mijn moeder of die eventueel kan helpen mocht dat nodig zijn. Na een uur belt de dokter, hij denk dat het een allergisch reactie is. Hij schrijft een koelcreme voor, doe haar niet weer in bad en kleed haar niet te warm aan want dat gaat broeien en is niet fijn.

Mijn moeder rijdt voor mij naar de apotheek en slim als ze is haalt ze ook direct neutraal wasmiddel. Ik smeer Juul in met de koelcreme. Ik maak een fles je en leg haar in bed. Rond 22:00 wordt ze weer wakker, ze huilt serieus. Ik haal uit bed. Ik wil haar temperaturen. 36,6. Ik besluit geen idee waarom toch een paracetamol te geven. Ik ben bang voor de nacht, de nacht die komen gaat, een baby die ontroostbaar is door vreselijke jeuk. Omdat ze zielig is mag ze weer met een fles naar bed. En omdat ik hoop dat het aandacht verlegd van de jeuk naar lekker een flesje drinken en dat ze daardoor lekker kan slapen.

Ik schrik wakker van werklui buiten. Dat betekend dat het minimaal 8u moet zijn, ik kijk op mijn telefoon. Het is 8:30. Op Juul haar kamer is het nog stil. Wauw, niets rot nacht. Ik ga naar beneden, als ik weer boven kom hoor ik Juul. Ik haal haar uit bed. Ze kijkt vrolijk en begint gelijk te kletsen. Ik twijfel of ik naar de huisarts moet gaan. Dan komt het moment, ik doe haar slaapzak uit. Vlekken op haar been... en op haar buik... huh die had ze gister niet. En haar rug, die is nog steeds vuurrood. Zodra ik de slaapzak weer aan wil doen, merk ik dat ze nog wat jeuk heeft. Al is het niet zo erg als gister. De twijfel over de huisarts is direct weg. Ik bel onmiddellijk. Ik vertel het verhaal. En vraag wat ik moet doen. Een afspraak maken zegt de vriendelijke assistent. Om 11:10 mag ik komen. Dat is 2 uur later. Snel spring ik onder de douche.Ik trek Juul haar in neutraal gewassen kleding aan. Ik smeer haar nergens mee in. Stel dat de dokter een ander idee heeft. Juul is gewoon vrolijk en gezellig.

Bij de dokter vertel ik het verhaal. Ik kleed haar uit. Ohja het is uitgebroken zegt ze. Daar rug is nog vuurrood. Een virus is de conclusie van de huisarts. Want bij een allergische reactie is het niet aannemelijk dat je koorts krijgt. Inderdaad met de koelgel smeren. En geef haar rustig een paracetamol voor het slapen.Als het na het weekend niet weg is moet ik weer komen.

Ik denk toch ook dat het een allergische reactie is. Een paar maand geleden reageerde ze op Zwitsal. Ik heb sindsdien neutraal voor haar badje. En was ik alleen haar haren nog met Zwitsal en dat ging al die tijd goed. Maar nu dus blijkbaar niet meer. Ik durf haar haar er niet meer mee te wassen in elk geval.

Een tip voor alle moeders, zorg dat je koelcreme en/of mentolpoeder voor kinderen in huis hebt. Want een baby met jeuk is echt zo ontzettend zielig. Waar het dan ook van mag komen.

We zijn nu 2 dagen verder en is haar ruggetje nog wel ruw maar niet meer zo rood. 

Liefs,

Marleen

Snap
4 jaar geleden

Mijn zoontje, nu inmiddels 12, maar nog steeds een heel erg gevoelige huid (eczeem huid), kreeg ook vd lanette crème extreem uitslag. Terwijl de huisarts zei dat het niet kon. Maar dat kon dus wel. Hij werd er fel rood van.

4 jaar geleden

Straks als het zonnetje gaat schijnen ookgoed opletten met welke zonnebrandcreme je kiest 😉

4 jaar geleden

Ahhh wat sneu. Mijn zoontje had toen hij zo klein was ook zo'n enorm droge huid en jeuk als een reactie op bepaalde wasmiddelen en badderen. Ik smeerde hem altijd in met kokosvet (geurloos) De variant waar je ook mee kan bakken. Zo'n grote pot was dat. En dat is geheel natuurlijk waardoor de eigen huid niet lui wordt. Werkte perfect en inmiddels is hij 5 en heeft hij nergens geen last meer van! Succes👍🏻

4 jaar geleden

Heb je ook haar kledij en lakens al met Neutral (of Le Chat) waspoeder gewassen? In geval van allergie voor de waspoeder kan dat wel helpen. Als het een virus is zal het weinig uitmaken, maar dat zal de tijd uitwijzen. Je zegt dat je vermoedt dat het de Zwitsal shampoo was, maar heeft ze dan ook uitslag en jeuk op haar hoofd onder haar haar? Bij een allergische reactie op shampoo zou je verwachten dat ze vooral op haar hoofd uitslag heeft en niet zo gecentreerd op haar rug, dus als ze daar geen uitslag heeft zo ik me weinig zorgen maken over de shampoo. Ik duim dat het snel geneest! 👍