Snap

Eetgewoonten veranderen

De tijd van papjes en melkflesjes is voorbij; voor deze dreumes graag een grote-mensen-menu

Nooit gedacht dat eetgewoonten zo snel konden veranderen!

Een maandje geleden schreef ik een blog over het afbouwen van de laatste twee porties melk die onze, toen nèt 1-jarige, op dat moment nog kreeg. Het leek me een hele klus. Nooit gedacht dat ik nu zou schrijven dat ze er helemaal klaar mee is!

Het begon met het steeds met grotere tegenzin eten van haar eigen hapjes. Het avondeten op het bord van papa en mama zag er stukken beter uit! Dat kreeg ze dus vaak extra, of soms als vervanging. Automatisch at ze dan wat later, want wij eten nooit om half 5. Daarna nog een toetje en dan was het al tijd voor bad en bed. De avond papfles van 150 ml kreeg ze dan ook niet meer op. Het werd steeds minder en een aantal dagen geleden weigerde ze hem helemaal. We hebben hem daarna niet meer aangeboden en niemand heeft hem gemist.

Het papje 's ochtends krijgt ze wel nog. Hoewel dit ook niet altijd van harte gaat... Veel liever eet ze het brood van papa en mama op. Ik denk dus dat ze het papje ook niet echt zou missen, maar we houden het nog even aan. Anders is het meteen zoveel in één keer wat ze minder krijgt. 

Kortom: het kan heel snel gaan! Ben je hele strategieën aan het bedenken om de melk te minderen, geeft je kindje zelf al aan er genoeg van te hebben ;)