Snap
  • Baby
  • Gezond

Eerste vaccinaties van mijn zoon

De eerste prikjes zijn een feit! Goed voor de gezondheid van mijn kleine maar, stressvol voor mama.

Het is nu maandag 2 maart 03.27 uur.

Vandaag is mijn middelste broertje jarig en is het tevens de dag dat mijn zoontje zijn eerste prikjes krijgt! 

Dit is iets dat mij al bezig houd sinds de dag dat mij verteld werd dat, hij bij het volgende consultatie bureau bezoekje zijn eerste prikken zou krijgen. 

Het is er ook niet maar 1, nee het zullen er gelijk 2 zijn mevrouw Boëtius hoor ik die mevrouw zeggen. De tekst en uitleg over waarom 2 en wat deze vaccinaties inhouden gingen aan mij voorbij.  Het enige waar ik aan kan denken is... ik houd niet van naalden en nu moet mijn zoon geprikt worden?!?! 

Straks op 2 maart 2015 om 09.50 uur moet ik gaan toe kijken hoe mijn zoon 2 gemene prikken in zijn bovenbeen gaat krijgen! Daarbij werd er ook verteld dat ik hem tijdens het gebeuren even vast moest houden. 

Even kreeg ik het benauwd en begon in een lichtelijke paniek te raken! Ik keek mijn moeder aan die mee was omdat, manlief aan het werk was en zei: mam ik kan dat niet hoor! Deze verzekerde mij dat als manlief de volgende keer weer geen vrij kon krijgen, zij dan wel mee zou gaan.

Een week voor data begonnen de zenuwen al op te komen en het slecht slapen een rol te spelen. Ik besprak dit met manlief en mijn moeder die mij beide een beetje aanstellerige vinden. 

Ik probeer mijn gedachten er echt van af te houden hoor maar te vergeef!

Vandaag gaat het dus gebeuren! Het is nu inmiddels 03.46 uur en lig al wakker hierdoor!

Mijn wekker gaat om 07.00 zodat, wij ons rustig klaar kunnen maken om naar het consultatiebureau te gaan.

Mijn zoontje ligt lekker naast mij te slapen en is zich van geen kwaad bewust terwijl, mama met tranen naast hem ligt te bedenken hoe zij de prikken en zijn (misschien) schreeuw/pijn gaat overleven. 

Men zei altijd tegen mij: zwanger raken en kinderenbaren is nog niks.... De opvoeding, daar begint het moeilijke gedeelte pas!

Nu pas besef ik wat daarmee bedoeld word! Voor en tijdens de zwangerschap hou je, je alleen bezig met de dingen zoals: als de baby maar gezond is, als de kamer maar optijd klaar is, als de bevalling maar hoed gaat! Nooit erbij stil gestaan dat er een dag als deze aan zou breken. 

Aan de ene kant begrijp ik mijn moeder en manlief wel. Waarom doet het mij zoveel, ondanks dat ik weet dat het voor zijn gezondheid Is?!?!

Het antwoord hierop is omdat ik zijn moeder ben en hem beloofd heb hem tegen alles en iedereen te beschermen! 

Nu komt voor mij het besef dat ik hem niet tegen alles en iedereen kan beschermen omdat, bepaalde dingen in het leven nou eenmaal moeten gebeuren!

Dit hard op te moeten zeggen en toe te moeten geven doet pijn! Dit voelt als een leugen de eerste leugen die ik mijn kind vertelt heb! 

Mama heeft jou belooft tegen alles en iedereen te beschermen en dit, dit kan ik niet waar maken. Al zou ik hem hiervoor behoeden dan zou ik hem nog niet beschermen want, die prikken komen hem juist ten goede!

Moeder zijn is het mooiste wat er is maar, tevens ook het zwaarste als je na denkt over wat je kind in het leven allemaal gaat moeten doorstaan! En mijn zoon is nu pas nog maar 7 weken!

9 jaar geleden

Een hele goeie tip: geef borstvoeding of de fles tijdens de inenting. Werkt super goed als troost. Ik geef mijn zoontje elke keer de fles als hij prikjes krijgt en hij huilt heel eventjes en gaat daarna direct weer verder met drinken! Scheelt voor je kindje een hoop verdriet en voor mama ook een hoop verdriet en slapeloze nachten!

9 jaar geleden

Maar hoe doe jij het dan met jou kind als deze naar de opvang of iets dergelijks gaat? Straks is er een ander kind die een van deze ziektes bij zich draagt en krijgt de jouwe het ook omdat hij niet gevaccineerd is.

9 jaar geleden

Ik bescherm mijn kind door hem juist geen vaccinaties te geven. Jouw moedergevoel is prima. Je wilt je zoon beschermen, hartstikke goed. Informeer je zelf over vaccinaties en wie weet beslis je over een maand, als hij weer tegen difterie, polio, kinkhoest, tetanus, pneu, Hepb en hib gevaccineerd zou worden anders. Wellicht dat je hem dan juist wilt beschermen tegen deze vaccinaties waarbij je toestaat dat er 7 verschillende dode ziektes met " hulpstoffen" het lijf van je kind in gaan. Voor meer informatie kun je o.a. kijken op de fb groep van Vaccinatie twijfelaars https://www.facebook.com/groups/287992694698294/ Of op de fb groep vaccinvrij https://www.facebook.com/groups/vaccinvrij/

9 jaar geleden

Wauw dat vind ik echt heel knap van je dat je jezelf zo rustig kunt houden! Mijn moeder en mijn partner waren ook mee. Tijdens de prik heb ik afstand genomen en kon ik mijn tranen niet in bedwang houden. Mijn zoon heeft alleen tijdens de prikjes gehuild en toen het klaar was mocht ik hem troosten. Later thuis aangekomen had hij na 2 uurtjes wel weer last maar, na een warme douche samen genomen te hebben slaapt hij de hele dag door en word echt alleen maar wakker om te eten.