Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Eerste tandjes en Borstvoeding

Ow jee, mijn uk krijgt zijn eerste tandjes, Wat een gedoe met de borstvoeding, dood eng vindt ik het!!

Al een paar weken is mijn uk huilerig en hangerig, zou het dan toch?? Ja hoor, meneer krijgt tandjes en volgens mij niet 1 maar direct de eerste 2 onderin. Scherp dat die dingen zijn. Kan me heel goed voorstellen dat meneer daar veel last van heeft. Dus veel troosten, op koude dingen sabbelen en lekker afleiden. Natuurlijk moeten ze ook scherp zijn, want ze moeten nou eenmaal door het tandvlees heen komen en straks moet hij er mee eten. Alleen zijn mijn tepels er niet zo blij mee en ik ook niet. Mijn schat krijgt nog gewoon bv en daarnaast gewoon eten. Het geval is nu alleen dat ik het bijna niet meer durf en zelfs nachtmerries heb van bloedende tepels en dat hij ze er straks afbijt. Zou het de vermoeidheid zijn?? haha! Nee, grappig is het niet. Elke keer als ik nu moet voeden zit ik er tegen aan te hikken. Het doet zo pijn als hij zijn hoofd nu omdraait of niet goed los laat dat ik een zin heb om te schreeuwen en te huilen. Hierdoor wil ik stoppen met borstvoeding, om me vervolgens een slechte moeder te voelen. Want ik wil nog lang niet stoppen. Zo, dat is er uit. Door mijn angst en dat het pijn doet ben ik bang dat hij te weinig binnen krijgt. Zoals zo net. Had hem aangelegd, maar geen 5 minuten later trekt hij met een ruk mijn tepel omhoog en snijdt hij met zijn nieuwe puntige tandjes mijn tepel kapot. Ik huilen, hij huilen. Zo frustrerend. Dus dan maar een papfles (had hij nog niet gehad van morgen) en hij viel tevreden in slaap. Wat moet ik hier nu mee. Graag zou ik willen doorgaan totdat hij minimaal 2 is. Maar als ik dan denk aan al die tandjes die nog komen gaan en het feit dat hij nu nog niet begrijpt dat hij me heel veel pijn doet, zie ik dat echt niet zitten. Kolven dan maar, tepelhoedjes? Zit met mijn handen in het haar en heb geen idee wat ik ga doen. Nu eerst maar lekker knuffelen en spelen met mijn vent, over een uurtje weer voeden. Dood eng, maar voor hem doe ik alles!

9 jaar geleden

Hoi Laura, Ben even benieuwd hoe het nu met je gaat! Wordt er al minder gebeten?

9 jaar geleden

Vanmiddag schoot van pijn de lucht in en riep voor de eerste keer echt Auw! Hij schrok ervan. Nu heb ik ook angst voor het afbijten van mijn tepel haha.Ik lach maar het is eigenlijk niet grappig, stoppen? Nee nog niet, bij een bloedende tepel ga ik het overwegen alhoewel ik in het begin al stukjes ben verloren in de kloofjes fase.

9 jaar geleden

Hij bijt als hij te druk is met andere dingen. Dus als papa opeens iets zegt, of hem aanraakt. Er een geluid is. Anders vebreekt hij netjes zelf het vacuum zonder mij pijn te doen. De tepelhoedjes werken niet, ze zijn me net te groot waardoor ze niet goed sluiten en hij er dus geen grip heeft op mijn tepel. Ondingen dus. Dan maar in de slaapkamer zitten of een rustig plekje, zodat zijn focus op mij blijft.

9 jaar geleden

Ai... Dat bijten doet pijn! Zelf heb ik gevoed tot ruim 2 jaar: dus ook hier de nodige tandjes :) Maar onthoud, als wij drinken uit een beker, klemmen we niet onze tanden om de rand heen maar onze lippen: zo is het ook met jouw baby. Bijten is een pijnlijk foutje. Bij mij werkte het t beste om direct het vacuüm te verbreken en 'nee te schudden. Hard au roepen werkte juist weer niet. Grappig dat verschil tussen babies... Ēn hou goed in de gaten of je kindje bijna klaar is met drinken: als mijn dochtertje bijna klaar was met drinken dan was dat een gevaarlijk moment qua bijten. Op tijd het vacuüm verbreken dus (met je pink). Ben benieuwd op welk moment moment jouw mannetje 'het liefst' bijt? Hoe je pink in de buurt en je mannetje in de gaten :) Succes! (Werken de tepelhoedjes?)