Snap
  • Baby
  • mijlpaal
  • zorgen
  • luieruitslag
  • Eerstetandje

Eerste tandje

Elena is ondertussen 9 maanden oud en had nog geen tandjes. Het maakte me een beetje zorgen, want ik zag veel moeders die het mijlpaal al veel eerder op instagram hadden gezet. Mijn moeder maakte zich al helemaal zorgen.. ik zal vertellen waarom.

7 maanden en nog geen tandje?

Vanaf dat Elena 7 maanden oud werd vroeg mijn moeder konstant of Elena al een tandje had. Ze maakte zich zorgen daarover. Mijn moeder had hier een verhaal over wat me ook zorgen deed maken. Mijn moeders tante kreeg een kindje en de tandjes bleven bij dat kindje maar weg. Heel lang duurde het voordat er iets kwam. Uiteindelijk kwamen de tandjes, maar allemaal tegelijk en daardoor was het kindje uiteindelijk overleden.. 'Zou dat kunnen? Is het echt zo?' dacht ik bij mezelf. Het maakte me toch aan het denken. Op instagram zag ik de mijlpalen al vroeger voor bij komen.

De luieruitslag kwam!

Nu Elena 9 maanden is kwam er luieruitslag. Dat gaf me goed hoop, want ik had gelezen dat dat een van de symptomen is voor tandjes die doorkomen. Ook had ik gelezen dat de eerste tandjes vaak tussen de 8 en 10 maanden uit komen. Dus in paniek raken had nog geen zin. Elena was al een paar dagen niet te genieten; schreeuwen, huilen, niets willen, niet goed eten. Het waren pittige dagen.

Uiteindelijk was die er! Het eerste tandje!! Wat een opluchting. We hebben er een mooi mijlpaaltje bij en een moeder en (o)ma die gerust gesteld zijn. 

De luieruitslag verdween daarna al heel snel weer. Nu, een paar dagen later, is de luieruitslag weer terug. Komt er een tandje bij? Als ik het goed zie, wordt het het tandje meteen naast de eerste. 

2 jaar geleden

Dat is zeker waar. En nee inderdaad daar zou ik, maar zeker Elena niet blij van worden. Dat zou inderdaad kunnen dat het bij 1 van ons langer duurde. Dankjewel😊

2 jaar geleden

Geen zorgen hoor.. tandjes komen vanzelf en als alles in één keer komt word je er nou ook niet bepaald blij van. Tandjes krijgen is genetisch bepaald, dus waarschijnlijk duurde het bij jou, of je partner ook lang voordat er tandjes kwamen!