Snap
  • Baby
  • Zwanger
  • 8weken
  • juli
  • 2021
  • 2holtes
  • 2eenof3ekindje

Eerste echo 8 s

Gisteren was het dan zover.. eindelijk de eerste echo! Al 3 weken lang zenuwachtig of het hartje wel klopt. In de tussentijd veel gedroomd over tweelingen en me buik groeit in een rap tempo vergeleken bij me eerste zwangerschap.

In eerste instantie zou mijn man niet mee gaan omdat hij net een nieuwe baan heeft en niet meteen vrij wilde nemen. Maar ook hij vond het toch weer spannend en had vrij genomen.

Smorgens eerst onze dochter naar de peuterspeelzaal gebracht en toen snel naar de verloskundige. Even gezellig gekletst over de turbo bevalling van me dochter en kreeg meteen te horen dat ik dit keer niet zolang moet wachten met bellen..  

Verder vroeg ze hoe ik me voelde en ik vertelde haar dat ik veel meer last heb van de zwangerschap kwaaltjes en symptomen. Ik maakte het grapje nog nou misschien zijn het er wel 2 ipv van 1. Ze moest lachen en zei gelijk het zou leuk zijn maar die kans is maar 2% 

Eindelijk na een hoop gekletst te hebben ging ze de echo maken. Ze zag al heel snel het hartje kloppen en ging ook even de rest van me baarmoeder na kijken. Ze keek van bovenaf en het is maar goed dat ik een mondkapje op had want vanaf het moment dat ze vertelde dat het hartje goed klopte zat ik met een mega glimlach op me gezicht tot dat ik ineens iets zag.. ik hield me nog even stil en ze ging nog even een paar keer heen en weer en zegt ineens.. jij zag het zeker al.. ik kon alleen maar uhu zeggen en jahoor een tweede holte. Ze kon alleen geen hartje zien maar vertelde dat het met de volgende echo weg kan zijn.. en dat het een vroege miskraam kon zijn of van de placenta. ik heb er verder eigenlijk ook niet veel over gevraagd omdat ik best geschrokken was. 

Nu hebben we 21 december onze tweede echo en dan zullen we meer zien. Ben nu al enorm benieuwd.