Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Eenzijdig advies

Toen ik 19 jaar oud was zat ik tegenover de plastisch chirurg voor de laatste intake van mijn borstverkleining. De vraag die gesteld werd ging over behouden van de melkklieren of niet. Ik had op mijn 19e helemaal niets met baby's, in mijn kinderjaren trouwens ook niets met poppen en in mijn planning voor de jaren daarna kwamen baby's ook niet voor. Dus mijn antwoord toen was een kordaat 'nee hoor', die heb ik niet nodig. Wat inhoudt dat na de operatie borstvoeding uitgesloten zou zijn, want mijn tepels hebben een paar uurtjes op sterk water gestaan alvorens ze weer aan mijn lijf werden vastgeplakt.

20 jaar na die operatie bleek ik zwanger. Ondanks dat mijn keuze voor flesvoeding eigenlijk niets te maken had met het feit dat het voor mij fysiek onmogelijk was, bleek die operatie gelukkig wel een excuus of uitvlucht voor  belerende adviezen, overtuigende gesprekken en ongewenste vragen van deze en geen.

Laat ik het zo zeggen, ik heb 'ze' tijdens mijn zwangerschap en de eerste maanden na de geboorte van mijn zoontje de "bortvoedinggestapo" genoemd. En ik begrijp het niet, die hetze. Beide hebben voors en tegens, en met flesvoeding zijn miljoenen kinderen groot geworden. Waarom dan die hetze?

Gelukkig had ik een fijne verloskundige, die er slechts 1 vraag aan gewijd heeft. Flesvoeding of borstvoeding? Kruisje gezet en er wordt niet meer over gesproken.

Maar dan .. de intake met de kraamhulporganisatie, daar komt die preek.

Het internet, je zoekt informatie of wil je inlezen .. duizenden, wat zeg ik miljoenen pagina's over borstvoeding. Ik heb Google echt op zijn kant gezet om info te vinden over flesvoeding, en dan bedoel ik zinnige info of een vergelijkingstabel van de voors en tegens van zowel fles- als borstvoeding.

Na de bevalling kwam mijn zoontje een paar dagen op de afdeling neonatologie te liggen .. hoppa daar was die weer, nu de preek van de kinderarts.

Je loopt over de 9 maanden beurs .. knusse afgezonderde hoekjes voor kindjes die gevoed moeten worden, let wel met de borst! Voor een flesje moet je maar in de drukke restauratie zitten .. en "oooooh nee, geef je de fles" was de reactie van de dames op die stand.

Wildvreemde mensen .. ach zo klein, en dan de fles? Goh zeggen en de wenkbrauwen optrekken. Wat is dat toch?

Want uitgezocht en al, en toegegeven door arts en verloskundige. Flesvoeding is helemaal zo slecht nog niet en heeft legio voordelen. Voor mij, voor mijn vriend en voor mijn zoontje ;-)

10 jaar geleden

hoi hoi ik ben het wel helemaal met jou eens ik wilde geen borst geven maar kolven zodat mijn man ook kon voeden maar in het zieken huis en idd ook op de beurzen borst voeden is veel beter voor de hechting nu blijkt naar de geboorte van mijn zoontje ik helemaal geen borstvoeding had en toch maar gaan proberen om te gaan kolven en wat dus geen succes opleverde maar ja dat was dus snel voorbij gewoon heerlijk het flesje lekker afwisselen met papa en opa of oma nu lopen wij ook een keer op een beurs en willen in de voeding's hoek melk warmen nee kan hier niet is alleen voor borst ik zal u een plekje wijzen help ik u wel even mee, ik zo nou laat maar ik geef geen borst maar de fles ja maar borst is toch veel beter voor z'n klein kindje, ik zo ja kan wel zo zijn maar een vrouw die geen voeding heeft kan geloof ik geen borst geven nou daar stond ze met een rood hoofd te kijken hahaha maar omdat ze zo aan drong mocht ik me zoon zijn melk wel opwarmen en daar geven wand zo vond het wel lullig van haar zelf dat ze zo had gereageerd ik heb nog wel gezegd dat ik het erg vond dat er wel hoeken waren voor vrouwen die de borst geven maar niet voor de fles gevende ouders....daar was ze het gelukkig wel mee eens jah in een restaurant ga je niet rustig een fles geven vind ik

10 jaar geleden

Eens, zo'n besluit behandelen in Brussel kost zoveel geld, laat ze dat besteden aan meer belangrijkere vraagstukken.

10 jaar geleden

Triest. Echt heel jammer dat overheden zich daar zo mee bemoeien. Ronduit triest en beledigend naar alle moeders die om wat voor reden dan ook voor de fles kiezen.

10 jaar geleden

Ach ook in Brussel .. http://www.telegraaf.nl/binnenland/21640009/__Verbod_foto_baby_babyvoeding__.html