Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Een niet door-slapertje

Noa wordt regelmatig huilend wakker. Elke nacht is onvoorspelbaar. Mama is een beetje op.

Noa is een ondernemend lachebekkie die altijd meer wil dan ze kan. Ze is nu 6 maanden en probeert al tijgerend haar doel (lees grote zus Juna en haar speelgoed) te bereiken. 

Overdag slaapt Noa goed en rustig. Meestal van 10.00-12.00 en later nog eens 1 a 2 uur. Sinds een maand lukt het eindelijk om de dame rond 20.00 in bed te krijgen. Dit was eerder pas rond 23.00. De nachten zijn alleen vermoeiend. Qua slaapuren komt Noa niet tekort maar paps en mams hebben het steeds zwaarder met de gebroken nachten.  

Ten eerste wordt Noa elke nacht minimaal 1 en meestal 2 keer wakker. Heel soms werkt een speentje, maar meestal is het direct huilen. Ik maak zo snel mogelijk een flesje terwijl mijn man staat te wiebelen om haar stil te houden. Als Juna namelijk ook nog eens wakker wordt dan wordt het helemaal drama. De fles is de enige manier om Noa rustig te krijgen. Soms drinkt ze 60cc, soms 120cc, elke keer anders. 

Dat is het tweede punt. Het is elke nacht anders. Overdag gaat alles op redelijk vaste tijden. Noa krijgt best veel rust. Ik probeer op prikkels te letten. Genoeg eten, drinken, enzovoort. En toch is elke nacht onvoorspelbaar. De tijden en hoe vaak Noa wakker wordt, zijn niet te voorspellen. En dat breekt me op.....

Noa is ons tweede kindje, maar het is net alsof ik soms weer voor het eerst moeder ben. Iedereen zegt dat de tweede makkelijker is omdat je alles al weet. Dat is grotendeels zo. We genieten ook echt wel van onze dame, maar ik begrijp gewoon niet wat ik nog kan doen om te zorgen dat ze 's nachts niet zo onrustig is. Ik probeer het los te laten. Het komt vanzelf goed. Maar vandaag ben ik even verdrietig en op. 

Wie o wie heeft er tips om ons kleine meisje door te laten slapen en herkent zich in mijn verhaal?

9 jaar geleden

Alle tips zijn welkom Kim! Na een andere indeling van de kamer is Nina beter gaan slapen. Ze slaapt nu al 5 dagen meer dan 6 uur achter elkaar.

9 jaar geleden

Mw als ik u een tip mag geven , misschien heel raar , maar ik herken u verhaal. Tip een , het bed je anders neer zetten , een andere in delingen, tip 2 , onze dochter had last van wijlen in de kamer weet niet zo goed je het schrijft maar het is een per paalde energie,straling ik heb er zelf ook last van , mijn zoontje 11 maand had er ook last van gelukkig is het nu beter , we hebben iemand laten komen in huis hij en zij hebben de indeling vande kamer anders gedaan , en buiten koper in de grond geslagen paar kleine stukjes en onder het bedje en in de kamer hun zoekken de straling op u kunt dit zelf helaas niet u kunt dit beter niet zelf doen maar dit door provecenele mensen laten doen, MAAR u kunt wel proberen om de indeling anders neer tezetten , ook zien kinderen t, m 6jaar dingen die wij niet zien , vanaf 3maand t, m 2jaar is dit meestal heftige en zijn ze het kwetsbaar st , het klinkt allemaal raar en dom en meer maar mw ik had het zelfde maar baat het niet dan schaat het niet. Ook kunt u een persoon in schakelen die met kinder foto's werkt maar blij altijd bij u gevoel en blijf altijd bij u kind laat u kind niet alleen wees er altijd zelf bij of ga alleen, want er lopen genoeg gekken rond daar om atverzeer ik u een goede te nemen . Ook helpt een osteopathie heel goed ik vertrouwde het nooit maar ben er met alle bij de kindjes geweest in denekamp zit een super super super goede en aardige man hij heet paul op de weegh hij is echt te vertrouwen ! Heel veel sterkte, succes , samen . Met vriendelijke groet kim

9 jaar geleden

Hier nog een en die is 14 maanden. Heeft letterlijk 5 nachten doorgeslapen in al die tijd.. 2 tot 6 keer wakker per nacht, maar hoeft geen voeding. Niet meer in z'n eigen bed kunnen slapen en dus naast mij. Speentje kwijt, ligt niet lekker, doorkomende tandjes. Alles bij mekaar denk ik? Ook ik heb alles geprobeerd qua tips, maar niks wilt helpen. Ook hier geen opa's en oma's in de buurt om af en toe even af te lossen (woon in het buitenland) maar ik weet als geen ander hoe slopend die nachten zijn... Hoop voor je dat jouw meid sneller gaat doorslapen dan mijn mannetje ;)

9 jaar geleden

Afgelopen nacht is de kleine meid in een campingbed bij ons gaan slapen. Tot de laatste fles in haar eigen bedje en daarna in het campingbed. Ik ben er twee keer even uit geweest toen ze begon met piepen. Aai over de bolletje en ze werd weer rustig. En... pas om 6.00 huilend wakker en eem flesje gegeven. :) :) :)