Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Een hele week?

Al zo lang ik mij kan herinneren ga ik elk jaar op zomerkamp, of dat nou was met Scouting, Kindervakantieweek, of Cultureel Jeugdwerk.

Nu hebben wij een geweldige dochter. Ze is in de zomervakantie 10 maanden oud.

Door mijn man heb ik me ook dit jaar weer ingeschreven, slechts voor één week. Hij vind het belangrijk dat ik dingen voor mijzelf blijf doen, en dat ben ik wel met hem eens, maar dan komt de weifel....

Kan ik een week zonder mijn meisje?  Houdt zij er een trauma aan over, ineens zonder mama/verlatingsangst?

Ervaring? Tips? Advies? Wat te doen?

10 jaar geleden

Gewoon lekker die week weggaan. Je man stuurt je praktisch weg, dus die zal zich waarschijnlijk goed redden met je kleine meid. Dus dat is al een zorg minder voor je. Het zal voor jou waarschijnlijk moeilijker zijn dan voor je dochter. Mijn dochter moet regelmatig een aantal weken zonder haar papa, omdat hij op zee werkt. En is dus om en om zoveel weken weg. (Wel met een max van 8 weken, anders vind ik het teveel voor haar). In de eerste weken heeft ze het niet eens door, tenminste, ze laat het niet bewust merken. Pas na een aantal wrken gaat ze vragen naar papa. Mijn dochter is nu 1 jaar en 1 maand. Ook gaat ze regelmatig een weekend naar opa en oma, gewoon omdat opa en oma dat leuk vinden. Dan is ze ook zonder papa en mama en.dat gaat heel goed. Maar ik besef me uiteraard dat geen.kind gelijk is, en de ouders natuurlijk ook niet. Onze kleine meid is van jongs af aan gewend om bij andere mensen te zijn buiten haar ouders. Maar ik zou gewoon lekker genieten van die week. Lekker je eigen ding doen!!

10 jaar geleden

niet te moeilijk over doen, is mijn mening. zelf zou ik het verschrikkelijk vinden. maar denk niet dat je kindje er last van krijgt. bij papa is het toch ook in goede handen? bij een kind geldt nu eenmaal: uit het oog, uit het hart. wanneer je er weer bent, is het meteen weer goed. let maar op. lekker mee gaan zou ik zeggen ;) en alvast veel plezier!

10 jaar geleden

vaderlief kan ook wat creabeas maken zodat ze dagen af kan checken/stickeren zodat het een minder erg iets wordt en ze weet dat je over zoveel vakjes terug komt

10 jaar geleden

Ik denk inderdaad dat het op deze leeftijd voor jou lastiger is dan voor haar... Mijn man is geregeld een weekje weg en mijn zoon en dochter vinden dat prima, sterker nog ze lijken het nauwelijks te merken, maar u mij zoon drie is vraagt hij iedere avond wanneer papa weer thuis komt. Maar jij gaat je misschien wel een beetje geamputeerd voelen :-) Niet doen hoor en lekker van je weekje genieten!!