Snap
  • Baby
  • Voeding

Een heerlijke kraamweek maar dan... deel 3

Eigenlijk gaat het de rest van de dagen op en neer! En we wachten maar af.

Dinsdag vinden ze hem wat veel kuchen en niesten dus gaan toch testen op het RS virus. Ik maak me er eigenlijk niet zo druk om want zijn temp blijft goed. Maar goed liever dat ze het uitsluiten dan dat niet! Deze test kwam er ook negatief uit gelukkig! Maar de vraag blijft waarom drinkt hij niet? Hij valt ook af en ze willen hem teug hebben oo zijn geboorte gewicht. Hij blijft 100 cc voeding krijgen. En melden voor eten doet hij nog steeds niet! 

Woensdag. 

Meneer is flink gegroeit! Gelukkig weer iets positiefs! Hij mag zelfs een hele voeding overslaan! En ach! Meneer meld zich!! Hij drinkt redelijk en krijgt maar weinig via sonde binnen. En ja bij elke voeding laat hij zich horen! Ook is hij veel meer wakker dan de afgelopen dagen en kijkt lekker rond hij probeert echt de stemmen te volgen. Heerlijk! Eindelijk! Hij is zo'n tevrede mannetje dat het gewoon oplucht dat hij zich laat horen als hij honger heeft! Onder tussen krijg ik een goede band met een van de verplegers! Eva heeft hem toevallig ook als verpleger gehad en we hebben veel te vertellen. Verder is hij ook helemaal weg van Teun! Hij vraagt of hij hem de nacht mag verzorgen en dan kan ik een nachtje door slapen! Ja als het niet te lastig is graag! Lastig?! Nee ik vind het een eer!! Dus zoals afgesproken doen we het zo! Diep van binnen weet ik ook dat ik niemand anders had toevertrouwd van de verplegers. Maar hem wel hij is zo goed met Teun! En we kunnen ook echt lachen om Teun! Met het de luier verschonen om 12 uur (deze heb ik dnog zelf gedaan) plast hij over mijn hand heen. Ik lach en hang over hem heen en zeg en ben je me al aan het bezeiken! Teun krijgt een lach trekje en plast zo nog eens over mij heen! De verpleger had het niet meer! Ik trouwens ook niet... en Teun lag ons maar aan te kijken wat is er met jullie! 

Donderdag. 

De nacht heeft meneer het goed gedaan! Goed gedronken en als ik wakker word heeft de verpleger op het bord geschreven wat teun gedronken heeft. En ik ben dik te vreden! Trots zelfs! Verder doet hij het ook prima eigenlijk. Als ik hem ga wegen weegt hij eigenlijk het zelfde als woensdag. Tja dat kan... hij krijgt natuurlijk een voeding minder en dan ook nog 90 cc ipv 100. 

De artsen komen en zeggen dat ze eigenlijk wel heel tevreden zijn. Ze doen ook eigenlijk verder niks dan afwachten hoe het drinken gaat. Dus ze zien eigenlijk geen reden om hem in het zh te houden! Hooo,,,, wacht stop! Hij heeft zijn sonde nog in en jullie willen hem al naar huis hebben?! Tuurlijk wil ik graag naar huis! Maar dit vind ik wel eng! We weten nog niet zeker hoe hij drinkt en daarbij is hij vandaag niet gegroeit! We moeten sowieso na het weekend terug komen! Mag ik er nog nachtje aanplakken? Dan zien we morgen hoe hij aankomt en of hij wel echt goed drinkt! Natuurlijk dat is geen probleem! 

De verpleger komt en zegt nou dat gaat ineens snel! Ze vinden het wel allemaal een verstandige keuze en ze zeggen zelfs voor nog een dagje en nacht langer te houden! Maar ik wil toch echt de morgen afwachten! Het drinken gaat stukken beter! Hij drinkt vrijwel alle flessen leeg en wat hij niet drinkt haalt hij de voeding daarna weer in! S nachts is weer de verleger van Teun er! Om 12 uur doet meneer super drinken en boeren! Maar om 4 uur heeft hij wat moeite dus ik bel naar de verpleger. Hij neemt teun over en zorgt ervoor dat hij gaat boeren dat duurt wel ff hij neemt de fles over en geeft hem verder. Na afloop zegt hij sorry dat ik verder de fles heb gegeven! En hoor een trilling in zijn stem. Maar ik denk dat dit de laatste keer is dat ik hem vast heb mogen houden want het gaat goed en denk niet dat het nodig is nog een dag extra te blijven! Ook al zijn jullie nog welkom! Ik zie een traan in zijn ogen blinken en geeft Teun over aan mij. Geniet van je mannetje het is echt een wolk van baby. Pfff ook mij word het op dat moment teveel! Deze mensen zien zoveel baby's en verzorgen er zoveel! En toch zit er dan voor hun een speciaal babytje tussen en dat is die van mij!!! Hoe trots kun je dan als moeder zijn!

7 jaar geleden

Verpleegkundigen op die afdeling zijn van een apart slag, zo mooi beschreven xxx