Snap
  • Baby
  • baby
  • Miskraam
  • Verlies

Een dubbele dag

Waar verdriet en geluk samenkomen: 16 september 2019, de dag van de miskraam maar ook de dag vanaf waar mijn “nieuwe” zwangerschap telde. Precies 9 maanden na de miskraam is op 16 juni 2020 onze zoon Luca geboren 🖤 Hij heeft de leegte dus direct opgevuld! Hierdoor ervaar ik deze datum (16 september) niet alleen maar als pijnlijk en moeilijk, want waar iets eindigde begon ook meteen weer iets. En daar ben ik enorm dankbaar voor!

Maar denk ik soms wel eens terug? Ja! Dan vraag ik mij toch of hoe en wie dat kindje zou zijn geweest. Maar mocht die zwangerschap goed zijn gegaan dan zou onze lieve Luca er natuurlijk niet zijn geweest. Achteraf gezien kan je ook reëel denken en weet je dat er wat mis moet zijn geweest met dit kindje, en dat mijn lichaam dus gewoon heel goed werkend dit heeft herkent en “opgeruimd”

Maar op het moment van de miskraam kon en wou ik dat niet weten, ik voelde alleen de pijn en de leegte van iets wat was maar niet mocht zijn. Toch ben ik trots op mijn lichaam, hij ruimde het zelf op.

Ik werd op 20 september 2019 schoon verklaard en hoefde niet perse te wachten met opnieuw zwanger worden. Het enige wat lastiger kon zijn was het exacte termijn bepalen als ik zwanger zou zijn zeiden ze. Maar goed hoe groot is die kans om direct weer zwanger te mogen worden?

Niet verwacht maar wel gehoopt deed ik op 11 oktober 2019 (normaal gesproken heb ik een kort cyclus, en ik had ergens het gevoel weer zwanger te zijn) dan weer een test, wat resulteerde in een positieve test. Echt blij zijn kon ik niet, en dat durfde ik ook niet! Na de miskraam van de maand ervoor is er geen euforie bij een positieve zwangerschapstest.

Een zwangerschap na een miskraam is wel extra lastig, het genieten is niet echt aanwezig. Alles doe je voorzichtig, en bij alles denk je aan wat mis kan gaan. Bij elke echo ben je ervoor in de stress of het nog wel goed gaat daar binnen. Nee makkelijk is een zwangerschap niet na zo’n ervaring! Maar wat ben ik blij dat het toch meteen zo mocht zijn! Een geluk bij een ongeluk?

Lieve Luca, ons geluk, onze zon na de regen! Dankbaar dat jij er mag zijn, hier bij ons 🖤

Bij deze een extra dikke knuffel voor degene die hier nu doorheen gaan, of het ook meegemaakt hebben 🖤 Weet dat je niet alleen bent!

Snap
3 jaar geleden

Ah mooi om te horen! Wat zul jij nu door een spannende tijd gaan! Gefeliciteerd met je zwangerschap, dat alles maar helemaal goed mag gaan 🥰

Dit is mijn verhaal.. 2 juni miskraam.. 27 negatieve test (hop een wijntje op mijn verjaardag..) 4 juli positieve test.. geen flesje wijn mee op vakantie! Nu ongeveer 8 weken zwanger en 24 augustus de termijn echo. Fijn om dit verhaal te lezen. Het geeft erkenning! ♡

3 jaar geleden

Wat bijzonder!! Mooi dat je dit deelt :)