Snap
  • Baby

Een brief aan mijn dochter - Lieve Lola - 7 maanden

Een persoonlijke brief aan mijn dochter over hoeveel ik van haar hou en alles wat ze ons in deze zevende maand heeft gebracht.

Lieve Lola,

Wat hebben we deze maand samen veel nieuwe dingen met je meegemaakt. Ongelooflijk hoe veel jij leert en gegroeid bent in één maand! Zo zei je op de tweede dag al een paar keer iets wat erg veel op maaammaaaaaa leek. Op 4 december, wanneer je net thuis kwam uit het kinderdagverblijf en met je zwarte pietenwangetjes zat te spelen zeg je een paar keer “mama” terwijl alleen papa daarvan getuigen mag zijn. Hij heeft in de 10 minuten daarna met veel moeite geprobeerd om het te filmen wanneer je het nog een keertje zou zeggen, maar helaas, je hield je mondje dicht. Was het toeval? Papa wist het zeker van niet. Helaas heb ik het je daarna nog niet zo mooi horen zeggen, wel van alles wat er op lijkt, maar een echte “mama” kwam niet meer uit je mondje. Jammer, maar ik verheug me op het moment dat je mama tegen me zegt. Volgens mij is dat een van de mooiste dingen die een nieuwe mama kan horen!

Wat we deze maanden ook erg spannend vonden (en dan vooral jouw papa en mama, want jij had geen idee), was dat je voor de eerste keer vast voedsel mocht gaan proeven. We hadden bewust wat langer gewacht omdat je zoveel last van je darmpjes had in je eerste maanden. Op 6 december was het moment daar, jij zat helemaal klaar, mooi ingepakt in een veel te grote slabber met mouwtjes, in je stoel. Papa zat in positie met de camera en mama zat klaar met een vers gemaakt wortelprakje.

Ik schepte een klein beetje op een lepeltje…bracht het naar je mondje…en stopte voorzichtig een klein hapje in je mond. Direct trek je de meest nieuwe gezichten die schreeuwen van verbazing en viezigheid. Het hapje duw je meteen met je tong weer naar buiten en je begint heel hard te huilen. Het was natuurlijk te verwachten, maar hoe grappig was het geweest als je meteen het hele schaaltje leeg peuzelde. Haha. In de dagen erna proberen we nog een paar keer worteltjes, die uiteindelijk overal terecht kwamen behalve in je mondje. Ook at je bloemkool, wat al stukken beter ging en broccoli, tevens ook geen favoriet. Daarnaast dronk je lekkere pap uit je fles, want met een lepeltje vond je helemaal niets. Je leek net Sinterklaas met een witte papbaard, wat er trouwens echt heel grappig uitzag!

Ook ben je de afgelopen dagen flink aan het oefenen om goed zelfstandig te zitten en om bijna te gaan kruipen. Wanneer je op je buik ligt duw je jouw kontje steeds hoger en probeer je jouw knietjes er onder te duwen. Het lukt nog niet helemaal, maar dat is niet erg. Neem je tijd, lieverd! Ook lukt het je steeds vaker om zelf je speentje terug in je mondje te stoppen, wat handig!

Helaas was je de afgelopen dagen voor de eerste keer echt ziek en moest je daarom zelfs een extra dagje thuisblijven van het kinderdagverblijf. Wat was je toch een klein suf konijntje, dat zielig voor zich uit lag te kijken in de box of huilend in je bedje lag omdat je het zo benauwd had. Wat hadden papa en mama het met jou te doen schat. Dat was echt helemaal niet fijn.We wilden je zo graag helpen, en we voelden ons machteloos.Sorry voor al die vervelende neusdruppeltjes die ik in je neusje deed. Dat vond je vast niet zo lief van mama, maar ik deed het voor je eigen bestwil.

Gelukkig ben je weer helemaal beter en hebben we weer een vrolijke blije Lola in huis. Volgende week vieren we onze eerste kerstmis samen met jou. Wat hebben we daar lang naar uitgekeken. Dat wordt vast en zeker genieten. Ik geniet iedere dag zo veel van jou, dankjewel dat je zo’n leuke en lieve baby bent. Wat ben ik blij dat ik jouw mama mag zijn. Ik geniet iedere maand een beetje meer.

Ik hou van jou lieve Lola,

kusje van mama

X