Snap

Een beslissing voor het leven

De naam voor je kindje kiezen

Er komt van alles op je af als je zwanger bent. Je moet een hele uitzetlijst bij elkaar sprokkelen, je lichaam verandert, je gaat naar de verloskundige of gynaecoloog voor controles en zo kan ik nog wel even doorgaan.

Maar een heel belangrijk onderdeel rondom de zwangerschap en het krijgen van een kindje is het verzinnen van de naam. Je kind zit er namelijk de rest van zijn of haar leven aan vast.

Wij wilden bij beide zwangerschappen graag weten of we een jongetje of meisje zouden krijgen. Uit nieuwsgierigheid, maar ook om wat rekening te kunnen houden met kleertjes kopen en natuurlijk met uit uitzoeken van de naam.

Vanaf het moment dat we wisten dat ons eerste kindje een meisje zou worden zijn we gaan kijken naar namen. Ik vond het wel leuk een niet al te populaire, vaak voorkomende naam te zoeken. Ik keek allerlei lijstjes op internet af en ik downloadde ook wat apps voor inspiratie. Eén van die apps was die van Zwitsal. Je partner kan deze ook downloaden en dan kun je de apps aan elkaar koppelen en dan een soort van tinder met babynamen gaan doen. Je swipet allebei allerlei namen of je ze wel of niet leuk vindt en dan krijg je een lijstje met gezamelijke likes. Je kunt ook zelf namen toevoegen die niet in de app voorbij komen, maar waarvan je wil weten of je partner die ook leuk vindt. Grappig detail is dat wij elkaar hebben leren kennen via tinder.

Uiteindelijk weten we eigenlijk niet meer zo goed hoe we op de naam Jalou komen. Ik denk dat die op een lijstje ergens op internet voorbij kwam. Ik weet nog wel dat ik het meteen een leuke naam vond en Mark gelukkig ook. Maar we hebben nog even verder gekeken of we niet een nog leukere naam tegen zouden komen. Dit was echt niet het geval dus werd het Jalou! Een naam die niet vaak voorkomt, leuk klinkt en niet te lang is.

En toen waren we 2 jaar later zwanger van ons tweede kindje. Bij de pretecho bleken we nu een jongetje te krijgen, super leuk natuurlijk! Als je mijn andere blogs gelezen hebt dan weet je dat we tijdens deze pretecho ook het nieuws kregen dat onze kleine man een schisis heeft. Hierdoor waren we niet meteen bezig met een naam zoeken, maar toch zijn we daar nadat het andere nieuws een beetje geland was wel mee begonnen.

Ik moet zeggen dat ik het wel moeilijker vond om leuke jongensnamen te vinden. Weer wilde ik liever geen vaak voorkomende naam en het moest toch ook enigszins bij Jalou passen. We hadden nu vaker het ‘probleem’ dat de één een naam wel leuk vond en de ander niet zo. Mark kwam uiteindelijk met de naam Bodhi.

Ik was niet meteen overtuigd en we hebben nog even gekeken of we het als Bodhi of Bodi wilden schrijven. Ik dacht eerst dat ik Bodi leuker vond… Na even wennen was ik wel helemaal overtuigd van de naam en uiteindelijk ben ik ook zo blij dat we voor de schrijfwijze met ‘h’ hebben gekozen.

We krijgen eigenlijk altijd leuke reacties op de namen van onze kindjes. Heel vaak krijgen we te horen dat ze beide namen nog nooit of niet vaak gehoord hebben en toch zijn het geen hele aparte namen. Geen aparte schrijfwijze of zelfverzonnen namen, kort, redelijk simpel maar wel bijzonder! Precies zoals we het wilden.

Hoe ben jij aan de naam/namen voor je kind(eren) gekomen?