Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Een beslissing genomen!Toch flesvoeding.

Na een moeilijke borstvoedingsperiode nu toch de beslissing genomen te stoppen.

Oef wat viel het mij zwaar om deze beslissing te nemen!! Ondanks dat de borstvoeding drama was, zie vorige blog, en ik echt veel pijn had bij het voeden wilde ik niet beslissen te stoppen. Want ik wilde het zo graag toch... Dus dan moest ik wel doorzetten. Vriendlief verklaarde me zo ongeveer voor gek dat ik door bleef gaan. Tot donderdag nacht, ik lag Mees weer met kromme tenen te voeden en de tranen liepen over m'n wangen van de pijn! Nee dacht ik toen, ik word hier niet gelukkig van en ik ben op deze manier ook echt niet de beste moeder voor mijn kinderen. En ja dat wil ik natuurlijk wel zijn want dat vind ik het aller belangrijkste!

Ik heb nog even flink gehuild om mijn beslissing, ondanks alles zal ik deze intieme momentjes met Mees toch ook wel gaan missen! We zijn nu twee dagen verder en ik ben heel blij met m'n beslissing! Ik kolf nu de voeding voor Mees af en dit gaat prima! Geen last van pijn, ik kolf nu vier of vijf keer per dag en Mees drinkt zo'n zes of zeven keer op de dag. Hij krijgt dus ook kunstvoeding en dit drinkt hij ook prima. Het uit de fles drinken vond Mees geen probleem gelukkig!

Ik kan zeggen dat ik nu echt voor 1000% van m'n jongens kan genieten zonder op te zien tegen een voeding! En papa kan ook lekker een flesje geven en dat vindt hij toch wel heel erg leuk om te doen, en daar geniet ik dan ook weer van!

10 jaar geleden

Supermama!

10 jaar geleden

Heel goed dat je hebt besloten om te stoppen! Borstvoeding hoort een fijn, intiem moment te zijn en geen tenenkrommende, pijnlijke ervaring. Wat super dat kolven wel goed gaat, dan kun je hem toch nog je eigen melk geven. Goed gedaan mama!

10 jaar geleden

Lijkt me een goed plan, elke voeding die je kan afkolven schijnt toch weer een soort antibiotica shotje te zijn voor je kleintje. Dat zei mijn verloskundige tegen me. Daarom heb ik bij de tweede weer geprobeerd, maar het was zo weinig ik moest 3 keer kolven voor 1 voeding en dat was in de eerste 14 dagen. Fijn dat dat bij goed gaat. Sterkte en geniet van je verlof, ik ga in december weer beginnen.

10 jaar geleden

Ik heb wel een super goede productie en kolven brengt veel op. Één keer kolven levert twee voedingen op dus daarover heb ik niet te klagen. Ik ga nu rustig bekijken hoe lang ik blijf kolven ook afhankelijk natuurlijk van m'n productie. En wat je zegt er zijn genoeg andere intieme momentjes gelukkig!