Snap
  • Baby
  • Voeding

Een baby, borstvoeding, clusterdagen, werken??

Een hechte baby, 2 maanden oud, clusterdagen, liever bij mama dan iemand anders, binnenkort weer werken? Hoe gaat dat? Help!!

Hallo lieve mama's 

Mijn dochtertje is inmiddels 2 maanden oud en ze krijgt borstvoeding. Ik koester de uren met haar aan mijn zij en dat ik haar voor mij alleen heb. Momenteel zijn de clusterdagen begonnen en dat is wel even pittig!! Soms uren......

Ookal geef ik me eraan toe, maar toch vraag ik me soms af hoe het over een maand gaat? Want dan begin ik weer met werken en laat ik mijn dochtertje 4 dagen achter bij papa, oma en opa. Die geen borst hebben waar ze aan kan als ze honger heeft, niet in slaap komt, mama honger heeft of krampjes. Ik vind dit zoooo moeilijk. Aangezien ze ook niet graag uit de fles drinkt, wat wij wel wekelijks oefenen met haar. En als ze uit de fles drinkt wilt ze soms achteraf nog even aan de borst om in slaap te vallen. Mama's hoe is dit bij jullie gegaan? Bv en weer aan het werk? Een kleintje van 3 maanden achter je laten☹️☹️

7 jaar geleden

Het schijnt dat je het clusteren kan verplaatsen naar een ander tijdstip die je wel uitkomt, door je kindje op een ander moment vaker aan te leggen. Dat je bijvoorbeeld s'morgens of 's avonds een clustermoment aanbied. Het komt vast goed, ik merk dat mijn kindje me 'minder mist' als ik weg ben, hopelijk is dat bij jouw kindje ook zo. Succes!

7 jaar geleden

Ik vond het ook echt ontzettend lastig om het los te laten, maar het is puur gewenning. Komt goed! Ik praatte in deze periode ook veel met mijn man en vriendinnen (ook mama's) en dat was super fijn!