Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Drinkt mijn baby genoeg?

Mijn bijna 4 maanden oude zoontje drinkt opeens minder

Mijn bijna 4 maanden oude zoontje drinkt opeens minder. Hij is snel afgeleid en overdag drinkt ie maar héél even. Mijn borsten staan dus opeens vaak op springen, dus probeer ik het af te kolven.
Zijn luiers zitten nog wel steeds vol plas en poep dus denk dat ik me niet echt zorgen hoef te maken.

Is dit normaal? een fase? Hoe veel ml moet hij drinken per keer/dag?

10 jaar geleden

Bedankt voor jullie reacties! Hij was dus afgevallen bij het laatste bezoek aan de "pediatra" (kinderarts). De zuster heeft hem wel 3 keer gewogen en gemeten hahaha...ze dacht eerst dat het aan hun weegschaal lag. Hij woog dus met 2 maanden meer (7,430) dan nu met 4 maanden (7,080) en was 1 cm gegroeid, nu 64 cm. Maar volgens de groeicurve is dit nog steeds OK.

10 jaar geleden

Rond de 4 maanden kunnen kindjes wat onrustig worden aan de borst. Dit is heel normaal en heeft niks met toe zijn aan vast voedsel te maken.maar met de wereld ontdekken.het is ook heel normaal als de groeicurve iets af buigt rond deze periode.Op borstvoeding.com staat de groeicurve van het who deze lijn volgen de meeste borstvoedingskindjes,die van het CB is gebaseerd op flesvoeding en die loopt anders. in een rustige omgeving voeden gaat vaak wat beter.en eventueel kan je ook een droomvoeding geven.dan leg je je kindje aan terwijl hij nog slaapt of nog wat slaperig is.mocht je nog tips of meer info willen zou ik ook verwijzen naar borstvoeding.com ik heb zelf hier veel aan gehad. Suc6 met voeden en geniet ervan!

10 jaar geleden

Ik herken dit probleem....je kindje hoort en ziet van alles en wordt daardoor zo afgeleid dat hij continue stopt met drinken en wil kijken. Tip...voed hem in een prikkelarme omgeving, en voed hem desnoods wat vaker als hij dat wil. Zolang hij genoeg natte en vieze luiers heeft is er niets aan de hand hoor, het is gewoon de leeftijd zeg maar.

10 jaar geleden

Misschien is hij toe aan iets extra's? Een groentehapje bijvoorbeeld? En misschien is het ook wel gewoon een fase.