Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Dragen met een draagdoek

Veel moeders vragen zich af mag ik mijn kindje met het gezicht naar voren dragen in de draagdoek? Mijn antwoord: liever niet!

Veel moeders vragen zich af mag ik mijn kindje met het gezicht naar voren dragen in de draagdoek? Mijn antwoord: Liever Niet!

Hiervoor zijn verschillende redenen.

Als je je kindje draagt in een ergonomisch voorgevormde drager of een draagdoek wil je bereiken dat de heupkop op de juiste manier in de heupkom aansluit, dit kan alleen als je je kindje in de zogenaamde kikkerhouding draag d.w.z. met de knietjes hoger dan de billen en een bolle rug. Deze positie kan je niet krijgen als je je kindje met het gezicht naar voren draagt, op deze manier wordt nl. de rug hol geduwd en hangen de beentjes te recht naar beneden (de heupkop sluit niet in de heupkom)

Een andere reden om je kindje niet met het gezicht naar voren te dragen is het volgende: als je je kindje naar voren draagt krijgt het heel veel indrukken binnen, al deze indrukken kan een kind nog niet verwerken, waardoor een kind al snel overprikkeld raakt.

Draag je je kindje met het gezicht naar je toe, dan kan je kindje rondkijken, maar zich ook afwenden als het hem of haar allemaal te veel wordt. Je kindje kruipt lekker tegen je aan en ontrekt zich aan de buitenwereld. Dit geeft je kind een gevoel van veiligheid (kijken wanneer hij wil, maar ook lekker jouw kruipen als hij dat wil)

Wil je kindje meer zien, draag hem dan op je heup of rug.

Daarnaast vinden kindjes het heerlijk om tegen jouw aan in slaap te vallen, door met het gezicht naar jouw toe te dragen, kan je kind zijn hoofd heerlijk tegen jouw laten rusten en kun je hem d.m.v. een slaapkapje of doek goed ondersteunen.

Kijk op de website voor een goede drager of doek om je kindje ergonomisch te dragen.

www.indedoek.nl