Snap
  • Baby

Doorslapen dat kent onze zoon niet!!

Onze zoon slaapt nog steeds niet door! Ik wordt daar echt lichte gebroken van!

Wat waren we toch blij met de geboorte van onze dochter in 2011. En wat een beeldige baby was het toch! Na 2 weken sliep ons dametje al door. En wat was dat heerlijk! Nu nog houdt ze van uitslapen en moet ik haar regelmatig wakker maken om zich klaar te gaan maken voor school. Het weekend is voor haar een reuze feest om lekker lang in bed te liggen hihi.

En ook waren we natuurlijk super blij met de geboorte van onze zoon in 2014. Dat het anders kon wisten we natuurlijk, maar we waren er niet op voorbereid dat nu een dik jaar later er nog gebroken nachten zouden zijn. Met dus een gebroken Papa en een gebroken Mama. Zelfs onze kat wordt er af en toe moedeloos van! 

Om 21.00 uur ben ik gesloopt. Ik ben op lig, zot of hang op de bank en ben niet vooruit te branden. Kan me eigen er dan echt niet toe zetten om omhoog te komen. Te moe te gebroken te kapot.

Uitslapen in het weekend doen we om en om zodat we nog ergens extra uurtjes slaap kunnen pikken. 

Het ligt niet aan de rust en regelmaat. We eten tussen half zes en zes uur. Daarna handen wassen, tanden poetsen en pyjama's aan. Soms eerst nog in bad (meestal op vaste dagen). En daarna nog even spelen en knuffelen. Tussen half zeven en zeven uur is het echt bedtijd. Maar die regelmaat maakt onze zoon helemaal niets uit. 

We hebben ook al geprobeerd hem langer op te houden of als hij tussen elf en twaalf wakker wordt even wakker houden. Het lijkt wel of zijn biologische klok defect is. Uiteindelijk zal het ooit wel eens goed komen en ik hoop snel!

Morgen heb ik een extra lange werkdag ivm een evenement op het werk. Ik begin om elf uur en ben klaar rond middernacht. Ik hoop dat ik dat ga redden en niet omval van de slaap en moeheid. Ach ja dat zien we dan wel weer. Al hangen de wallen op mijn knieën. Ik zal de nacht van vrijdag of zaterdag slapen als een roos. En dan mag Papa het nachtwerk doen! 

Hopelijk komt er ook niet te veel overlast van het verzetten van de klok, maar dat komt een nachtje later! Eerst morgen maar eens vol proberen te houden zonder in slaap te vallen hahahha

9 jaar geleden

Ik ken dat heel goed, mijn oudste zoon sliep ook al naar 1 week door en was een voorbeeldige baby.mijn dochter daarin tegen was 1 groot drama,kwam ook steeds snachts, en toen ze ouder werd werden de smoesjes ook steeds gekker.of ze wou nog een knuffel of was der knuffels kwijt,wou nog wat drinken,moest nog plassen enz enz..het heeft 4 jaar geduurd ik was ook kapot en gebroken gelukkig slaapt ze nu door en makkelijk hoop dat dat jou bespaard blijft en dat jullie mannetje snel door slaapt sterkte ermee

9 jaar geleden

Wij zijn op een bepaald moment begonnen met minder melk aan te bieden in de late avond en nacht. Overdag probeerde ik onze zoon wat meer te laten eten/drinken. Het heeft even geduurd maar op een bepaald moment kreeg hij door dat het eten toch echt overdag moest en niet meer midden in de nacht. Op het laats ben ik over gegaan op water in de nacht en zei doodleuk dat er echt niks meer was en ik alleen water had voor hem. Ik maakte ook geen flesjes meer klaar. Dat is dus allemaal gelukt. Na de vakantie had hij een kleine terugval (hij was toen 14 maanden) en gaf ik hem weer water en vrij snel wist hij weer dat hij inderdaad geen melk meer kreeg op dat tijdstip. Het is de eerste week of wat langer erg vermoeiend want hij kwam toch wel een paar keer per nacht terug maar het is toch gelukt. Ik vermoed dat het bij jullie gezien zijn leeftijd wat langer zal duren maar echt wat hij in de nacht te kort krijgt gaat hij overdag aanvullen en daar wil je naar toe. Kijk of je het in een vakantie kan doen of dat je een paar dagen wat later kan beginnen en in de ochtende goed kan bijslapen wanneer je hier mee begint. Voor nu wens ik je heel veel sterkte en zeker voor morgen.

9 jaar geleden

Poeh, pittig! Onze meiden sliepen als baby super, maar de oudste is inmiddels al jaren een echt 'ochtendmens'. ( om 5 uur / half 6 wakker is hier geen uitzondering ) Dat uitslapen van jullie dochter herken ik dus helemaal niet.... Hopelijk slaapt jullie mannetje snel door. Succes / sterkte!