Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Doorslapen

Ooh, wat ben ik trots op me kleine man...

Precies met 3 maandjes begonnen met nachtjes doorslapen, maar omdat ik al vanaf de laatste 3 maanden zwangerschap niet tot nouwelijks slaap 's nachts word ik nu 's nachts geschokt wakker, omdat hij niet komt.

Hebben mensen ervaring hier mee? Hoelang het nog kan duren voordat je lichaam zoiets heeft van 'moeders het is goed, geniet van de nacht en slaap zacht.'

Omdat Djessy-Djay een slechte start heeft gehad, heeft hij veel bij mij in bed gelegen. Soms heb ik echt nachtmerries dat hij onder mijn deken ligt of uit bed is gevallen. Ik spit soms me hele bed om helemaal in paniek. Als ik een beetje wakker word, weet ik wel dat hij in zijn eigen bed ligt. Ik kan me wel voor m'n kop slaan dat dit gebeurt 's nachts. Van de week had ik er een hyperventilatie aanval bij.

Maar al met al ben ik supper blij dat hij nu lekker slaapt het is overdag nu ook een heel ander kereltje hij is vrolijk en goed gehumeurd, lacht en schatert. Het mooie is dat als hij wakker is niet meer de sirene aan gooit, maar gewoon heerlijk gaat liggen brabbelen in bed. De grootste verhalen heeft hij en als je dan in zijn kamertje komt is hij helemaal blij en word je al schaterend begroet. Heerlijk zo jochie.

Het is al weer 10 jaar geleden voor mij dat mijn oudste zo klein was. Echter sliep die vanaf de eerste week al door, dus al deze nachtelijke onrust niet gehad. Ik hoop dat ik snel weer op de rit ben met dit, want fijn is het niet.

Gr  Ramoontjuh

11 jaar geleden

Dat 's nachts zoeken dat is zeer herkenbaar. Ik ben soms zo moe dat ik ineens wakker schrik en haar in m'n bed voel liggen of dat ik weet dat ze er moet liggen... en dat terwijl ze gewoon heerlijk in haar eigen bedje ligt. Ik stel me tegenwoordig gerust door een vaste volgorde aan te houden: Wanneer m'n dochter wakker wordt, zet ik de babyfoon aan mijn kant uit en doe ik het licht aan. Wanneer ik haar weer in haar eigen bedje heb gelegd zet ik de babyfoon weer aan en doe het licht uit. Dat is voor mij dan een herkenning dat alles goed is... ;-)

11 jaar geleden

hoi ramona, ik ken het een beetje. mijn dochter is nu 12 weken en sinds ongeveer 1 week slaapt ze van 22:00 tot 7:00. daarvoor ook tot ongeveer 5:00, maar dan lag ik al vanaf 2:30 wakker! want dat was de vorige "voertijd". mijn lijf heeft toch wel een poosje nodig gehad om te "resetten". ik heb en paar keer een lichte slaappil genomen, om de nacht door te komen. dan nam mijn man de honeurs waar voor als ze dan om 5:00 of eerder zou komen. ik hoop voor je dat je snel weer normaal slaap, ik was ook helemaal op. dan kan je ook niet echt genieten enzo, niks wil . je ben zo moe als een hond , maar wat helpt dat wil nou net niet. erg slopend. succes!