Snap
  • Baby
  • zaaddonor
  • bammoeder
  • opties

Donor gezocht

Bewust de keuze maken om alleenstaande moeder te worden

Het is december 2020.

Het is koud, het weer is guur en ik mis gezelligheid. Wat een kutperiode is dit in coronatijd. Waar we ieder jaar uit eten gaan zitten we nu alleen thuis en waar er bij mijn grootouders altijd gezelligheid is zit mijn oma eenzaam op de bank. Opa is namelijk in mei overleden. Middenin de eerste coronagolf en met deze donkere dagen merk je aan haar dat ze het er toch wel heel erg moeilijk mee heef ook al zegt ze van niet. Ikzelf ook. Ik ga dan wel langs bij mijn ouders, maar de sfeer is heel anders dan andere jaren. Net als in 2014 toen mijn oom een paar dagen voor kerst overleed. 

Deze tijd maakt me somber en zet me aan het denken. Stel er gebeurt iets met mij... dan heeft T geen ouders meer. Hij zou dan bij zijn tante gaan wonen, maar hij heeft geen broertjes of zusjes die dan hetzelfde meegemaakt hebben. Hij zou dan echt alleen zijn. Die gedachte gaf voor mij de doorslag. Ik ga ervoor!

Sinds T geboren is wil ik eigenlijk al een tweede kindje, maar ja, zonder man/vriend/partner wordt dat vaak een beetje lastig en nu ik de keuze heb gemaakt om voor een tweede kindje te maken wordt dat er zo niet veel makkelijker op. Na een hoop gegoogle ben ik erachter gekomen dat er een paar opties zijn. Namelijk:

1: een willekeurige man mee naar huis nemen voor een gezellige one-night stand. Zo zit ik niet in elkaar en ik wil geen random vent in mijn bed waar ik niets vanaf weet. Hij kan wel vanalles met zich meedragen van SOA's en ziektes. Nee dank je. Sowieso is het niet eerlijk tegenover het kindje als ik hem of haar uiteindelijk ga vertellen hoe hij of zij verwekt is. En voor de man ook niet trouwens...

2: via een kliniek. Zou een optie zijn was het niet dat je daar enorm veel geld voor kwijt bent. Ik wil graag een tweede kindje, maar ik wil dat geld liever besteden aan de opvoeding en niet aan alleen de verwekking. Bovendien zou ik graag hebben dat het kindje vanaf dag 1 weet wie de vader is en de vader ook een rol in het leven van het kindje speelt. Deze optie valt dus ook af. 

Dus dan is er voor mij alleen nog maar optie 3: zelf een bekende donor zoeken. Dat noemen ze een C-donor en wat ik dan zoek is zelfs een C+ donor. Een vader, niet alleen een donor. Maar ja, waar begin je dan? Speuren op internet bracht me op de website meerdangewenst.nl waar je zelf, tegen betaling, een oproepje kan plaatsen en waar andere mensen dan op kunnen reageren. Dus ik een oproepje plaatsen, maar omdat iedereen zomaar kan reageren moet je zelf wel filteren tussen de antwoorden, want waar je op internet ook gaat, er zullen altijd griezels tussen zitten.

2 jaar geleden

🍀