Snap
  • #borstvoedingmama
  • melken
  • borstvoedingstruggles
  • Borstvoedingsavontuur
  • #borstvoedingsmaffia
  • borstvoeding
  • Babybubbel
  • verdernaverlies
  • rouwendemoeder

Borstvoeding hielp om onze band te versterken

Even was alles rond ons weg en kropen we in onze eigen bubbel. Deel 7

  

Al snel besloten ik en mijn partner dat 'we' wilde proberen om borstvoeding te geven, bij Lilya lukte dit niet het bezorgde ons heel veel stres het was geen leuke ervaring. Maar deze keer wilde ik het weer opnieuw proberen. Toen Y geboren was lukte de borstvoeding gelukkig  meteen. Hij was een natuurtalent. Nooit gedacht dat ik zo zou kunnen genieten van borstvoeding, het versterkte voor ons onze band. We genoten even van onze mama en zoon momentje. Even was alles rond ons weg en kropen we in onze eigen bubbel, jij en ik. Afkolven deed ik niet op aanraden van de vroedvrouw. Ik vond het zo gemakkelijk en zo rustgevend. Alhoewel de omgeving hier vaak heel negatief tegenover staat. De eerste dagen moest ik mezelf echt verdedigen tegen bepaalde opmerkingen. Één van de meest voorkomende opmerking dat ik kreeg was: niemand kan toch controleren hoeveel je kindje binnen krijgt van voeding, dat het veel gemakkelijker is om een flesje te geven of af te kolven zodat je ziet hoeveel voeding hij binnen heeft. Als hij huilde dachten ze meteen dat hij honger had terwijl babytje ook gewoon wel eens huilen toch?. In het begin vroeg hij regelmatig en vrij snel terug voeding en dat stoorde mij totaal niet maar dan kreeg ik de opmerking dat ik hem langer moest laten aanhangen. Ook voor het slapen gaan zou ik best een flesje geven zodat hij beter doorsliep, Ik heb me nooit niet veel aangetrokken van de opmerkingen maar ik snapte de negativiteit hierom niet. Noch het taboe dat er bestaat rond het openbaar borstvoeding geven, ookal doe ik dit heel discreet onder mijn kledij of een doek dan nog bekeken mensen mij vies aan, Borstvoeding is net iets heel moois ik keek naar wat mijn baby nodig had en forceerde hem niet. Alles op zijn vraag en tempo. We keken wat voor ons haalbaar was en zeker na deze heftige periode en om de band te versterken. Het hielp ons echt. Ik begrijp dat dit voor andere mama's misschien niet haalbaar is of toch de nodige stres meebrengt ook ik zoals ik in het begin vertelde heb bij mijn eerste kindje Lilya geen borstvoeding kunnen geven en daar is ook niet mis mee. Zolang jullie beide maar een manier vinden dat voor jullie comforttabel is. Ik ben eens benieuwd naar jullie mening. Hoe staan jullie tegenover het openbaar borstvoeding geven? En kregen jullie ook van die lastige comments ?  hoe ervaarde jullie borstvoeding geven ging dit gemakkelijk of met de nodige struggles? Of hebben jullie gekozen voor flesvoeding hoe hebben jullie dit ervaren? Ik weet nog met Lilya haar flesvoeding dat ze een allergie had en moest speciale pap krijgen. 




's avatar
10 maanden geleden

Ik heb een zoontje van bija 2 en ik was enorm makkelijk in openbaar borstvoedding geven heb dat 10 maanden mogen doen daarna was het voor mij goed geweest😊 ik had altijd "lak" gehad aan mensen die het niks vonden. Dit is in mijn ogen wat moeder natuur mij wilde laten doen!

's avatar
10 maanden geleden

Ik heb alle 3 de kinderen lang gevoed. En zelfs wandelend in t bos voedde ik. Een flesje geven in het openbaar is geen probleem waarom voeden dan wel ? Dit is de meest natuurlijke en oudste fles die er brstaat! Haha. Ik heb mij ook nooit zorgen gemaakt of mijn kinderen wel genoeg kregen. Mijn kinderen groeide en kwamen aan en waren/zijn heel tevreden.

's avatar
10 maanden geleden

Rn momenteel nog steeds voedend van mijn jongste van 1.5

's avatar
10 maanden geleden

Alle drie gevoed. Was voor mij even tijd om ook even stil te zitten... Anders bleef ik bezig

's avatar
10 maanden geleden

Heeeeeel herkenbaar de negatieve reacties bij mij was het precies hetzelfde! Ik heb ook openbaar borstvoeding gegeven maar ook altijd met een hydrofiele doek erover omdat ik wel vind dat een ander niet mijn borsten hoeft te zien. Ik vond het ook juist fijn dat ik mijn kind niet hoefde af te staan omdat iedereen maar verwacht dat ze fles kunnen gaan geven (dat bepaalde ik zelf wel) alleen zagen anderen dat anders helaas!

Hi! Praat je ook mee met postauthor?

Sharing is caring! Deel ook jouw ervaring of mening over dit onderwerp.

Pssst... Ben je er nog?

Er staan nog meer inspirerende verhalen op je te wachten! Maak nu gratis een account aan of log in om verder te gaan.

Nooit meer iets missen van Mamaplaats?

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Hi! Laat je ook een reactie achter bij Emilyvh?

Of praat mee en deel direct jouw ervaring of mening!

Heb je ook een verhaal of tips om te delen?

Start dan nu je eerste post! Een story, forumtopic of poll plaatsen kan ook.