Snap
  • Baby
  • Voeding

Dochter 8 maanden weigert groente

Mijn dochter van inmiddels 8 maanden weigert de groente. De eerste twee weken ging het goed tot ze ziek werd sindsdien geen groente meer.

Toen mijn dochter bijna 5 maanden was zijn we begonnen met groente hapjes. Uiteraard waren die eerste hapjes voor uitspugen en niet lekker, maar al snel vond ze het heerlijk. Wortels favoriet, maar ook bloemkool, broccoli, bruine bonen met appel en sperziebonen vond ze lekker. Tot ze na ongeveer 2 weken ziek werd en alles er weer uit gooide. Sindsdien wil ze geen groente meer. We hebben al van alles geprobeerd maar niets helpt. Fruit hebben we vanaf 6 en een halve maand toch ook maar aangeboden en eet ze wel dat vind ze heerlijk en yoghurt inmiddels ook. Fruit bij de wortels die ze eerder zo lekker vond leek te werken, maar ook dat was na twee keer weer voorbij. Koud i.p.v. warm leek een oplossing maar ook dat was niet het geval. De oplossing is voor nu met yoghurt, maar dan nog de sperziebonen moet ze echt van spugen de rest kokhalst ze wel maar het blijft wel binnen. Tot we dachten laten we eens kijken of ze de voeding van 6 maanden (maakte alles nog zelf) wel lekker vind waar wat meer in zit, maar dat wil ze al helemaal niet. Nu kun je niet alles met yoghurt eten lijkt mij en alleen wortels is ook wel wat raar. Nu is ze net weer behoorlijk ziek geweest en heeft behoorlijk honger als inhaalslag maar ook nu komt de groente gewoon weer terug. Ze eet liever niets dan de groente. Van de oudste was ik al iets gewend maar dit slaat alles.

9 jaar geleden

Helaas trapt ze daar niet in om het iemand anders te laten geven maar ze hoeft Ik niet iets anders daar is het stomme. Ze heeft eerst wel honger maar eet liever niet als groente. Komt vast vanzelf weer

9 jaar geleden

Er is een periode geweest dat mijn zoontje zijn fruit niet kon binnen houden. Ik heb toen ook alles geprobeerd, goed pureren, stoven, citrus vermijden...Hij moest elke keer weer overgeven (hij was tandjes aan het maken) en heb dan maar beslist het gewoon te verbannen en een goede dikke melkpap te maken met granen in. Na een 10tal dagen heb ik terug fruit beginnen geven en de zachtste/zoetste smaken eerst. Hierna ging alles terug goed. Het tegenovergestelde is natuurlijk dat je bij elke maaltijd eerst een groente laat eten en dat ze daarna pas iets anders krijgt. Een kind dat ECHT honger heeft zal uiteindelijk wel eten wat je aanbiedt. Ik heb al verschillende kindjes in mijn opvang gehad die bij mij gewoon alles aten wat ik gaf terwijl ze thuis eigenlijk het meeste weigerden. Je kan altijd eens aan iemand anders vragen om het te proberen geven terwijl je zelf even een boek gaat lezen. Het kan zijn dat ze gewoon mama aan het testen is :)

9 jaar geleden

Jahoor ook tandjes maar dat is nu het speelt al wel langer. Rapley ken ik ook maar wil ze ook niet veel van weten wat groente betreft. Broodkorst en fruit gaat wel goed.

9 jaar geleden

Onze zoon heeft ook een periode gehad dat hij heel lastig at (nu nog af en toe) en dan maakte ik maispap of havermeelpap klaar en deed daar groente of fruit in. Met een papspeen ging dat dan goed naar binnen. Op een gegeven moment had ik de pap zo dik gemaakt dat ik de speen zo knipte dat het gat een heel stuk groter was. Ik kookte eerst het water met de maisvlokken of havermeel en deed er daarna de melkpoeder bij, als het wat afgekoeld was. Dit is de enige tip die ik je kan geven. Ik weet niet of dit een optie is voor je dochter. Heel veel succes met het zoeken naar een oplossing.