Snap
  • Baby
  • opvoeden
  • Loedermoeder
  • #bewustopvoeden
  • bewustalleenstaandemoeder

Dingen waarvan ik dacht (voor ik moeder was), die ga ik nooit doen!

Als je geen moeder bent, dan heb je zo je ideeën, je gedachtes over het moederschap. Je kijkt naar andere, naar je eigen moeder en denkt bij sommige dingen dat ga ik totaal anders doen.

Ik had ook genoeg dingen die ik anders wou doen. Mijn moeder maakte vroeg haar vinger nat en maakt soms zo mijn toet schoon. Ik vond dat vreselijk als kind. Juul is net 1 en ik… ik heb dat ook al een aantal keer bij haar gedaan. Als we bijvoorbeeld in de auto zitten en ik kijk naar haar.. dan denk ik soms bij mijzelf, Marleen!!!! Had even thuis haar snoet goed kunnen bekijken. Dan moet die vinger er langs.Want voor ik moeder werd, zag ik wel is kinderen met een vieze toet, en kon ik denken, had je dat niet even schoon kunnen maken?

Consequent zijn, ik zou het altijd zijn. Soms zag bij andere dat ze daar makkelijk in waren, of soms bewust kozen om de strijd op dat moment niet aan te gaan. Nee, ik zou altijd consequent blijven.Jajaja, dat denk je als je geen moeder bent. Want in de praktijk ben je 8 van de 10 keer of misschien wel 9 van de 10 keer consequent. Laatst in de winkel nog, ik had broodjes in een zakje gedaan. Mijn plan was om Juul in de auto een stukje daarvan te geven. Maar Juul had honger en wou het direct hebben. Ik wou het niet, maar zij duidelijk wel… toen dacht ik, of rustig verder gaan met boodschappen doen en haar een stukje geven. Of met een opgelaten gevoel door de winkel vliegen en thuiskomen om te ontdekken dat je de helft bent vergeten. Het broodje was ook haar lunch ze kreeg het alleen een half uur eerder dan ik mijn hoofd had.

Suiker, mijn kind zou tot zijn of haar sowieso 4de geen suiker krijgen!Mislukt. Voor Juul haar eerste verjaardag, heeft ze al dingen met suiker gehad. Ik heb geen snoepjes in huis (misschien is dat, omdat ik er zelf anders niet vanaf kan blijven), maar ze krijgt wel is ranja. Ik had onlangs pannenkoeken voor ons gebakken, maar dat vond ze niet lekker. Ze heeft liever een olijf.Eigenlijk ben ik met eten heel makkelijk. Ze mag alles hebben. Thuis krijgt ze gezond te eten.

Schermpjes tijd, nee, nee. Hier thuis zouden we dat niet doen! Ohohoh ook niet gelukt.Want s’morgens kijkt Juul wel even naar baby tv en als ik moet koken dan mag ze dat ook.Ze kijkt hoogstens 5 min. Dan is ze alweer afgeleid. En als er een bekend deuntje op is, dan loopt ze weer naar de tv.

Maakt dat mij een slechte moeder? NEE.Het maakt mij een moeder moeder, net als denk ik elke andere moeder. Je hart stroomt over van liefde voor je kind, je doet alles met de beste bedoeling omdat je ontiegelijk veel van je kind houdt.

Liefs,

Marleen