Snap
  • Baby
  • opvoeding
  • Wiegjes
  • babyhapje

Dingen die ik mij had voorgenomen te doen... of niet te doen.

Van te voren had ik goed nagedacht over wat ik wel en niet wilde doen in de opvoeding van mijn kind. Echter zijn veel dingen anders uitgepakt dan dat ik dacht dat t zou gaan...

Zoals jullie trouwe lezers inmiddels wel weten, heb ik altijd al in de kinderopvang gewerkt. En daar door had ik een goed beeld van hoe ik zou willen zijn als mama. Ik heb in de afgelopen jaren heel wat gezinnen voorbij zien komen en daar door weet ik wat ik belangrijk vind rondom de opvoeding van mijn kind. 

Maar nu ik eenmaal mama ben, merk ik dat ik sommige dingen heb overschat maar ook onderschat. Zo heb ik een paar dingen op een rijtje gezet:

Slapen in het grote bed.

Ik hoorde op mijn werk van ouders heel vaak terug dat hun kroost bij hun in bed slaapt. Dat ze hen kind niet in hen eigen bed krijgen of dat ze 't gewoon gezellig vonden. Dit is iets wat ik absoluut niet wilde bij mij eigen kindje. Ik vind dat zij in haar eigen bedje hoort te slapen. ze mag best bij ons kroelen en knuffelen op zondag ochtend maar slapen moet ze in d'r eigen bedje.

Tot het moment dat mijn dochter 2 maanden oud was en echt nul sliep. Alleen op mij of in mijn armen. Om zelf ook wat nachtrust te pakken gaf ik toe aan de situatie en liet ik onze dochter bij ons in bed slapen of ging ik met haar in 't logeer bed slapen. Zo sliep zij tegen mij aan en lag ik in 1 houding half te slapen. Ik wilde dit niet omdat ik niet wilde dat ze zo afhankelijk zou zijn met slapen en ik wilde graag zelf ook slapen. En met haar in mijn bed, was ik veel te bang dat ik of mijn vriend op haar zou rollen of dat het dekbed over haar hoofdje zou komen en dat ze zou stikken. 

WiegjeZo wilde ik ook geen wiegje of co-sleeper naast mijn bed. We zouden haar gewoon vanaf dag 1 in haar eigen bedje op haar eigen kamer leggen. Hoppake, gelijk aanleren in d'r eigen bedje. Maar dit had ik zo verkeerd ingeschat. Ik miste haar heel erg en wilde heel graag kijken of ze nog ademde. We gaven flesvoeding en het was koud 's nachts dus het was super fijn om haar snel bij je te kunnen pakken en te voeden in bed. Bij de tweede gaan we zeker een wiegje aanschaffen. Want ik heb dit best wel gemist tijdens de eerste weken. 

DragenIk wilde niet zo'n moeder worden die de hele dag haar kindje droeg. Niet dat daar wat mis mee is, maar dat wilde ik gewoon niet. Zowel in een draagzak of gewoon op de arm. Maar geloof mij, als je kindje heel veel huilt en je alleen thuis bent, doe je 't toch. Ik kon haar niet neer leggen. Ik wilde haar geborgenheid en troost bieden. Ze had mij nodig en ik haar. Dus ik zat dag in en uit met mijn baby op de arm.

Het huis uit gaan als zwerver.

Jup, de eerste maanden zeker. Van de supermarkt tot rondje door de woonwijk tot bezoek aan opa en oma. Knot op mijn kop en gaan. Ik had er simpelweg de kracht niet voor om mij mooi te maken Toen ik weer ben gaan werken vond ik t nodig om mij fatsoenlijk aan te kleden en een likje mascara over mijn wimpers te smeren. 

Mensen vervelen met kinderfoto's.Guilty! Ook ik spam mijn vrienden en familie met foto's en filmpjes van mijn trots. Want ja, ik ben MEGA trots. Trotser dan ooit! En ook hierover zei ik dat ik niet zo'n moeder wilde worden die alleen maar foto's deelt van haar kind. Maar ja, trots he!

Compleet geregisseerd worden door het ritme van je kind.

Eigenlijk wel ja. Want de slaapjes van mijn kind zijn heilig. Ze slaapt nu nog 2 x per dag en ik plan alles daar om heen. Vrienden zonder kinderen vinden dit soms lastig te begrijpen en zeggen wel eens dat ze best een uurtje later naar bed kan toch? Maar nee, wil ik de rest van de dag (en week) zelf ook fatsoenlijk slapen en eten is het echt een pre om ons te houden aan haar slaapschema. Iedereen blij. Dus zo lang ze slaapt, pas ik mijn activiteiten er op aan. 

Mijlpalen

Janken, voor tien! Bij elke nieuwe ontwikkeling is het weer tranen met tuiten. Want wat word ze groot. Een nieuwe tand? Huilen! Kan ze ineens zelf zitten. Huilen. Wilt ze zich optrekken aan mijn benen, huilen! Een grote jankebal hiero! Maar wel van trots! Maar ik vond andere ouders altijd aanstellers als ze om alles huilde. Ik bedoel, kom op... but yes, ik doe 't ook.

Achterlijke bedragen uitgeven aan babygadgets.

Hierin is vooral manlief schuldig. Die is gadgets freak en vind van alles op Wish of Ali of waar dan ook en die besteld het dan ook gewoon. En we zouden hier aan niet mee doen.... tja...

BabyhapjesIk zou hoe dan ook zelf babyhapjes maken. Had dan ook van andere mama's als tip gekregen om recepten te halen van Smikkels.nl. Kei gezond! Maar dit heb ik maar een paar weken vol gehouden. Lange leven de Olvarit fruit en groente potjes. Zo af en toe maak ik zelf een fruit of groentehap, door alles in de blender te gooien maar eerlijk, ik ben daar vaak toch echt te lui voor. OepsieeKleertjes

Ik had mij voorgenomen om geen merk kleding te kopen voor mijn kind tot ze uit gegroeid zijn. Want mijn hemel, wat groeien die ukkies snel zeg! Niet tegen aan te kopen. Gelukkig is mijn baby klein van stuk en doet ze er nog best lang met 1 kleding maat. Dat ze in ieder geval elk item in d'r kast een keertje aan heeft gehad. Ik koop regelmatig kleertjes bij de HEMA,H&M, Noppies en Prenatal maar ook tweedehands koop ik dingen voor d'r. Scheelt ook best wat in de portemonnee moet ik zeggen.  

Spullen vergeten.

Als iemand op mn werk z'n kind afleverde zonder flesje of speen vond ik dat mega irritant. Hoe kan je dat nou vergeten? Lekker lomp.. Maar ook ik maak mij schuldig hieraan. Voordat je de deur uit gaat moet je kei veel spullen mee nemen. De Maxi cosi, draakgzak of kinderwagen. Of gewoon allebei, Een setje extra kleding, vaak wel 2 ook. Een zonnehoedje, zonnebrand maar ook luiers, doekjes en speelgoed. En vergeet vooral eten, bakje, lepel, flesvoeding en de fles zelf niet. Dat laatste was ik wel eens vergeten. Zo dom! Mijn dochter ging logeren bij mijn ouders en op het moment dat ik de fles wilde geven... kwam ik er achter dat ie nog thuis op het aanrecht stond. OEPS! Gelukkig woont zusjelief 5 km van mijn ouders en had zij nog een flesje staan die we mochten lenen. 

Heb jij ook dingen waar jij je schuldig aan maakt, terwijl je van te voren riep dit absoluut niet te gaan doen? Of zie je sommige dingen toch liever anders maar lukt t niet? Ik ben benieuwd waar jij tegen aan loopt. Deel het met mij in de reacties. :) 

4 jaar geleden

Goed nieuws!!! Hallo allemaal. Mijn naam is Sarah Woods. Ik hoop dat iedereen een goede dag heeft gehad, ik ben hier erg blij mee, dus ik wil dat iedereen weet wat Prophet Solution (prophetsolutiontemple@gmail.com) voor mij en mijn gezin heeft gedaan. Ik had een gelukkig en stil huwelijk met twee kinderen vanaf 5 jaar oud. Mijn man was te charmant en zorgzaam. Maar de zaken werden zuur toen mijn man het opzij zette en 's avonds laat thuiskwam. Ik heb nooit geweten dat hij een affaire had met een andere vrouw, hij stopte met opletten voor mij en de kinderen. Het was echt verwoestend en hartverscheurend om liefde te zien afdrijven van onze familie. Ik klaagde bij een vriend van me die me op de hoogte bracht van een Prophet's Solution, die haar op een gegeven moment hielp, maar ik twijfelde eraan, omdat ik nooit in voodoo of betovering geloofde, maar omdat ik wanhopig was, gaf het me een kans. Ik nam contact met hem op, vertelde hem alles, zei dat hij mijn man en mijn huwelijk zou helpen redden. Ik deed het en ik lever wat ik nodig heb voor deze en dat is het !!!!!! Mijn man kwam op een avond huilend thuis en verontschuldigde zich. Het was als een wonder, alsof het eerder betoverend was. Ik ben zo blij dat hij me hielp mijn huwelijk te redden, dankzij de oplossing van de profeet. Lijd niet als er een oplossing is. U kunt contact met hem opnemen via: prophetsolutiontemple@gmail.com U kunt ook helpen met het volgende: (1) ALS JE WILT DAT JE EX-vriendin / VRIEND NEEMT NAAR JEZELF (2) Als u wilt dat uw echtgenoot RETOURNEURT (3) ALS JE IN HET KANTOOR GEWONNEN MOET WORDEN BEVORDERD (4) Als u wilt dat uw man of vrouw alleen van u houdt (5) ALS JE EEN KIND WILT (steriel / steriel) (6) ALS JE RIJK WILT WORDEN (7) Als u wilt dat uw man / vrouw voor altijd de uwe is (8) Een huwelijksvertraging hebben (9) ALS U EEN RECHTERZAAK WILT WINNEN (10) Toezeggingen voor het huwelijk (11) ALS JE GEEN VROUW KAN impregneren (steriel) (12) genezen alle soorten ziekten (13) volledige genezing van HIV / AIDS En meer... Neem nu contact op met: prophetsolutiontemple@gmail.com. je kunt hem ook sms'en met dit whatsapp-nummer .. +447520637215